Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Gero skonio klubas – Sveika vasara

2013-07-01
Paskelbk savo straipsnį

Š. m. birželio 26 d., trečiadienį, vyko „Gero skonio klubo“ renginys, „Sveika vasara“, restorane „Esse“ Gedimino pr. 50/2, Vilnius.

Šį kartą „Geras skonis“ pavietė gurmaniškai vakarienei į restoraną „Esse“ Vilniuje, kuris yra tarptautinės Gurmanų gildijos „Chaine des Rotisseurs“ narys. Vakarienę ruošė talentinga virtuvės meistrė Kristina Zajankovskaja. Vakaro metu mėgavomės rūkytos lašišos užkandėle su kriaušėmis, erienos kepenėlių paštetu su uogų putėsiais, virtu moliūgu ir kedro riešutais, „šilkinę“ omarų žnybtų sriuba, škotišką lašiša, virtą garuose, ji buvo patiekiama su ciberžolių padažu, špinatais ir šviežiomis bulvytėmis. Patiekalams produktus pristatė įmonė „Euribija“.
Vasariškai vakarienės nuotaikai gėrimus parinko alkoholinių gėrimų importuotoja ir platintoja, įmonė „Liviko“. Aperityvui ir desertui buvo ruošiami kokteiliai su martiniu Martini Royale Bianco ir Martini Royale Rosato. Prie patiekalų maloniai derėjo Cono Sur Reserva Gewurztraminer (Čilė), Columbia Crest Grand Estate Pinot Gris (JAV) ir Le Grand Noir Chardonnay (Prancūzija), šiuos vynus svečiams pristatė charizmatiškasis, vyno someljė, Albertas Koncijalovas.

Vakaro palydovas buvo ne tik vynas, bet  ir vanduo Neptūnas”, kuris yra išgaunamas iš Varėnos miško gelmių. Žmogus be maisto gali išgyventi iki dviejų mėnesių, o be vandens neišgyventų nė savaitės.
Vanduo visuomet buvo svarbiausia išlikimo,sveikatos ir grožio sąlyga. Vanduo “Neptūnas” įkūnija tai, kuo visi tikime: grynumu, švara ir natūralumu. Natūraliame “Neptūno” mineraliniame vandenyje yra deguonies ir įvairių naudingų mineralinių medžiagų – kalcio, magnio, natrio, geležies. Nedideli šių medžiagų kiekiai vertingi žmogaus organizmui. O vanduo išlieka ypač lengvo skonio.

Ar žinote vandens taisykles, kad negazuotas vanduo tinka prie švelnių, subtilaus skonio patiekalų, o gazuotas, turintis daugiau mineralinių medžiagų, dera prie prieskoningų, sodrių valgių. Patiekiamo vandens temperatūros taip pat daro didelę įtaką valgio skoniams. Aukšta temperatūra pabrėžia saldumo suvokimą ir sumažina kartumo bei sūrumo pojūtį. Žema temperatūra padidina aštrumo, kartumo bei sūrumo pojūčius ir sumažina saldumą.

Vakaro pabaigoje buvo pristatyti natūralūs, gydomųjų savybių turintys produktai odai su stručio taukais “Sveikas grožis”! Tai pirmieji ir vieninteliai Lietuvoje gaminantys ir prekiaujantys veido ir kūno kremais, muilais ir kitais produktais su gydomųjų savybių turinčiais stručio taukais. Šioje produkcijoje naudojami stručio taukai yra išgaunami iš Lietuvoje auginamų Afrikinių stručių. Jie auga ekologiškai švarioje, gražioje ir ramioje vietoje, 27 ha ploto fermoje. Stručių lesinimui naudojamas ekologiškai švarus, sertifikuotas lesalas be auginimo stimuliatorių, genetiškai modifikuotų komponentų ir antibiotikų. Todėl stručio taukai yra aukščiausios rūšies ir kokybės.
Renginį vedė- Daiva Tamošiūnaitė.

***
Gero skonio klubas – uždarų renginių visuma. Jų metu aktyvūs, neabejingi juos supančiai aplinkai bei trokštantys naujų patirčių bendraminčiai kviečiami drauge aplankyti naujus restoranus, paragauti geriausių šalies virtuvės meistrų, specialiai jiems paruoštų virtuvės delikatesų bei prie jų parinktų gėrimų. Tai gurmaniškos vakarienės, gėrimų degustacijos, šeimos šventės, neformalūs vakarai geroje draugijoje. Geras skonis – atradimų skonis!

Daugiau informacijos:
Brigita Liaukevičienė,
Žurnalas „Geras skonis“
El. paštas brigita@skonis.lt