Gero Skonio Klubas – Itališka dvasia Lietuvos kurorte

Gero Skonio Klubas  – Itališka dvasia Lietuvos kurorte

Pappardelle, Tagliolini, Bucotini, Fetuchine – tai makaronų rūšys, kurios buvo patiektos vakaro metu, makaronų degustacijai, su įvairiais padažais.

„Gero skonio“ klubai, pirmuosius bendraminčius subūrę Vilniuje, dabar jau žinomi visoje Lietuvoje.
„Mes nuolat sekame naujoves ir jomis siekiame pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam kokybiškam maistui“, pasakoja  „Gero skonio“ klubo vadovė Rasa Ščeponienė.

Šį kartą „Geras skonis“ bendraminčius pakvietė susitikti viešbučio „Druskininkai“ aukštos klasės ir europietiškų tradicijų restorane, Druskininkuose. Viešbučio „Druskininkai“ restoranas džiaugiasi galėdamas svečiams pasiūlyti naują projektą „Makaronų namus“.

„Šis projektas gimė norint pakeisti nuomonę apie makaronus, kurie nepelnytai vis dar laikomi Lietuvoje „bėdžiu“ patiekalu. Juk ne dažno mūsų vaikystė asocijuojasi su „Gintariniais“ makaronais arba močiutės „Lazankėm“, išties nieko naujo nesukūrėm, tiesiog stengėmės tobulai nukopijuoti gamybos technologiją ir, pritaikę labiau šiaurietiškam skoniui, pasiūlyti kurorto gyventojams ir svečiams tai, ko Druskininkuose dar nėra... Džiaugiamės, kad galėjome mokytis Argentinos Italės Silvijos Castano makaronų gamybos paslapčių”, - pasakojo maitinimo filiailo direktorė Aušra Kažukauskienė.

Makaronai – vienas svarbesnių maisto produktų kai kurių tautų kulinarijoje ir galintis pakeisti kitus ląstelienos produktus. Dėl makaronų kilmės ginčijasi daugelis šalių, ypač kinai, italai ir arabai, tačiau seniausi makaronų pavyzdžiai atrasti Kinijoje, manoma, jog jiems apie 4000 metų. Visgi skirtingose šalyse makaronų gamyba ir vartojimas susijęs su skirtinga maisto kultūra.

Pažintinę vakarienę svečiams ruošė talentingas virtuvės meistras Tomas Mockūnas. Vakaro metu  svečiai mėgavosi lengvai skrudintu tuno kepsniuku, juodaisiais Sorentino makaronais su lašišos įdaru ir rūkytų lašišų padažu, karštam patiekalui, svečiams buvo patiektas keptas jautienos liežuvis su karamelizuotais svogūnais. Renginio metu svečius stebino linksma – rankų darbo makaronų degustacija – viktorina, svečiams reikėjo atspėti makaronų pavadinimus pagal jų formą, o už teisingus atsakymus, jie gavo puikius, restorano įsteigtus, prizus.
Šio renginio vakarienei paskaninti, bei paįvairinti „Gerovės“ koncervų fabrikas pasiūlė įvairių skonių užtepėles bei džemus, šis fabrikas sėkmingai gyvuoja daugiau nei 60 metų. Šių pagardų produkcija šiandiena itin populiari ir mėgstama.

„Gero skonio“ klubas – uždarų renginių visuma. Jų metu aktyvūs, neabejingi juos supančiai aplinkai bei trokštantys naujų patirčių bendraminčiai kviečiami drauge aplankyti naujus restoranus, paragauti geriausių šalies virtuvės meistrų, specialiai jiems paruoštų virtuvės delikatesų bei prie jų parinktų gėrimų. Tai gurmaniškos vakarienės, gėrimų degustacijos, šeimos šventės, neformalūs vakarai geroje draugijoje.

“Geras skonis” – ne tik maistas, tai kita gyvenimo kokybė, tai atradimų skonis.

Renginį vedė  - Daiva Tamošiūnaitė.



***
Daugiau informacijos:
Brigita Liaukevičienė,
Žurnalas „Geras skonis“
Tel.: 8 699 75717. El. paštas brigita@skonis.lt  

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną