Gerkite lengvesnį vyną

Gerkite lengvesnį vyną

Alkoholio vartojimas padidina vėžio susirgimo tikimybę. Mokslininkai paskaičiavo, kad kuo stipresnis alkoholis – tuo didesnė rizika. Todėl vietoj stipresnio gėrimo, jie rekomenduoja rinktis silpnesnį.

Iki šiol dažniausiai vyną rinkomės pagal rūšį, kraštą, vyno ūkį, vynuogių rūšį ar patiekalą, prie kurio derinome vyną. Gal laikas keisti įpročius? Bent jau taip rekomenduoja Pasaulinis vėžio tyrimo fondo (ang. World Cancer Research Fund) ekpertai. Tai yra labdaros organizacija, kovojanti su vėžiu. Šios organizacijos mokslininkai ištyrė 2007 metų raportą, susijusį su alkoholio vartojimu bei susirgimu vėžiu atvejais.

Dr. Rachel Thompson komentavo: „Jeigu norite išvengti vėžio, reikėtų visiškai atsisakyti alkoholio vartojimo.“

Mėgstate gerti vyną? Ekspertai nustatė, kad jei kasdien išgeriate vieną didelę taurę, t.y. apie 250 ml, 10 laipsnių stiprumo vyno tai sumažinate vėžio riziką 7 procentais, palyginus su išgertu tokiu pačiu kiekiu 14 laipsnių stiprumo vyno. Nors šis skaičius atrodo nedidelis, tačiau būtų išgelbėta viena iš 100 gyvybių.

Jei norite nusipirkti silpnesnio vyno, reikėtų vengti Naujojo Pasaulio vynų, kadangi jie yra stipresni nei europietiški. Iš pastarųjų mažiau alkoholio turi Rieslingai arba Merlot bei Pinot Noir vynuogių europietiški vynai.

Pasak Pasaulinio vėžio tyrimo fondo, perėjimas prie silpnesnio vyno sumažintųkrūties, kepenų, stemplės vėžio susirgimo atvejų, o taip pat susirgimo burnos, ryklės ir gerklės vėžiu skaičių.

! Primename, jog alkoholio vartojimas kenkia Jūsų ir Jūsų artimųjų sveikatai. Vartokite saikingai.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; decanter.com
Nuotrauka: inmagine.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną