Gėrimų tendencijos ir naujovės rudenėjančiuose baruose

Gėrimų tendencijos ir naujovės rudenėjančiuose baruose

Kadangi Lietuvos barmenai skina laurus Europos ir pasaulio arenose, verta užsiminti ir apie tai, ko galite tikėtis įstaigose, žengiančiose koja kojon su karščiausiomis, bet ne banaliausiomis gėrimų (tame tarpe ir nealkoholinių!) madomis. Savo atradimus pradėkite nuo klausimo barmenams ar jie gali pasiūlyti Jums Switchel kokteilį!?

Nesuklysite pasirinkę vietinės gamybos alkoholį, smulkiųjų aludarių alų/vyndarių vyną, restorane virtą alų. Su maistu derinami alus ir kokteiliai. Gamindami (pasirinkdami) kokteilius, išbandykite žolelių trauktines. Barmenams siūloma gaminti seniai pamirštus, bet kokybiškus alaus kokteilius, kuriuose sirupus pakeisti aštriais prieskoniais ir priedais: sultiniu, pomidorų sultimis, tabasco padažu ir pan. Tai taip vadinami micheladas, meksikiečių, kurie pradėjo į alų pilti aštrų padažą, išradimas. Populiarėja ir „suaugusiųjų ledų kokteiliai“ su alkoholiu. Pavyzdžiui, šokoladinis ledų kokteilis su kavos likeriu, vanilinis ledų kokteilis su avokadu, tekila ir laimu.

Stipriųjų gėrimų bare madingas tampa „patobulintas“ viskis. Norėdami pritraukti naują vartotojų segmentą, viskio gamintojai įveda tokius gėrimo priedus kaip medus, cinamonas, klevų sirupas, vanilė, vyšnios. Dar viskis įdomus su imbieriniu nealkoholiniu vynu, kur imbieinis vynas turėtų dominuoti, o viskis tampa tik prieskoniu.

Kalbant apie alkoholinius kokteilius, jie, kaip ir maistas, tampa barmeno žaidimų ir ieškojimų kūriniu, prilygstančiu sudėtingam patiekalui. Kokteiliuose ryškiai dominuoja kulinariniai ingredientai: rūkytas pomidorų vanduo, kepintos vynuogės, marinatai, pipirų piurė, burokėliai, įvairūs gyvi prieskoniai ir egzotiški vaisiai.

Kokteiliai, nesukeliantys pagirių, ir fine drinking

Naujoji karta vartoja mažiau alkoholio ir renkasi kokybiškus, nors ir brangesnius gėrimus. Nišinis produktas – nealkoholiniai kokteiliai, pavyzdžiui: granatų mochito, arbūzų ir baziliko kokteilis ar kokteiliai su apetitą ar virškinimą gerinančiais prieskoniais, šalto spaudimo sultys, daržovių limonadai, imbierinis alus, indiškas lassi. Visa tai – idėjos, kaip gėrimų meniu ir pasirinkimą padaryti madingą ir įdomų, kurį norėtųsi aptarinėti socialiniuose tinkluose.

Nealkoholiniai gėrimai populiarėja ir dėl to, kad plečiasi jų pasiūlos spektras ir jie iš tikrųjų tampa įdomūs: alavijų vanduo, artišokų ir kaktusų vanduo, sula (!), angliukų limonadas... Tokie gėrimai tampa madinga alternatyva sveiko gyvenimo būdo ir natūralumo propaguotojams.

Sparčiai į gastronominių madų viršūnes Didžiojoje Britanijoje (tikėtina, ten gyvenančių lietuvių bus atvežtas ir į gimtinę) kyla punšas. Nealkoholiniai gaminami iš vaisių, cukraus, o kad vaisiai ilgiau išliktų švieži ir atskleistų savo skonio ryškumą, pridedama nedidelė dalis vaisių acto (sveikiausias ir madingiausias sprendimas - obuolių sidro actas). Barmenai maišo punšus, kurdami savo autentiškus receptus. Kai kuriuose baruose net punšų ingredientai keičiami pagal sezoną.

Nealkoholinių gėrimų meniu karaliauja restorano gamybos limonadai, šaltos ir įprastos arbatos. Dėl sveikai mitybai skiriamo dėmesio gazuoti, cukraus prisotinti gėrimai praranda madingiausiųjų pozicijas net jaunimo tarpe.

Karščiausia sveikatingumo mada ir naujos galimybės unikaliam kokteiliui Switchel - obuolių sidro actas, pagardintas imbieru ir saldikliu: medumi, klevų sirupu arba ruduoju cukrumi.

Populiariausi kokteiliai Google paieškoje (nebūtinai alkoholiniai!):

  • Sangrija
  • Martini
  • Braškių Daiquiri
  • Sex on the Beach
  • Mojito

Patarimas profesionalams: būkite išskirtiniai ir originalūs – pasiūlykite savo lankytojams kokosų, agurkų vandenį ar unikalų produktą – sulą. Turėkite bent vieną ekologiškos kavos pasirinkimą.

Žunalo Restoranų verslas informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną