Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Geriausio virėjo mėgėjo titulas atiteko kauniečiui

2009-12-01
Paskelbk savo straipsnį
„Šį receptą sugalvojau pats, mėgstu namuose eksperimentuoti tuo, ką turiu šaldytuve. Kadangi šiauriečiai yra minimalistai, patiekalą sukūriau gana paprastą, be daug sudėtinių dalių. Paaiškėjo, jog tai buvo teisingas pasirinkimas“, - džiaugėsi laimėtojas.

Iš viso konkurse varžėsi daugiau nei 50 šiaurietiškos virtuvės receptų, kuriuos atsiuntė virėjai mėgėjai iš įvairių Lietuvos regionų. Trijų geriausių receptų autoriai buvo pakviesti pagaminti savo sukurtus patiekalus. Juos vertino komisija, kuriai vadovavo virtuvės meistras Michael Bjorklund, geriausias Suomijos (1997 m.) ir Švedijos virėjas (2000 m.) bei „Naujojo Šiaurės maisto“ ambasadorius.

Konkurso finale dalyvavusiam virtuvės mėgėjų trejetukui iš Kauno, Panevėžio ir Vilniaus atiteko prekybos tinklo „Prisma“, draudimo bendrovės „Gjensidige“ ir bendrovės „Santa Maria“ įsteigti prizai.

Šis konkursas yra viena iš projekto „Šiaurės skonis“ dalių. Projektu siekiama pristatyti Šiaurės šalių maistą, palyginti šiaurietiškas ir lietuviškas virtuves, aptarti maisto vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje ir paskatinti žmones gaminti kuo įvairesnį ir įdomesnį maistą. Projektą organizuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras.

10 geriausių receptų, pateiktų konkursui „Mano šiaurietiškas receptas“:

1 vieta. Lašišos ir ožkos pieno sūrio užkepėlė su melionų ir aitriųjų pipirų salotomis (Renaldas Mačiulaitis).
2 vieta. Elnienos kepsnys su marinuotais grybais (Evaldas Žaliukas).
3 vieta. Kepta lašiša su bruknėmis ir bulvių-brokolių garnyru (Renata Šniolienė).

4-10 vietos (ne prioriteto tvarka):

* Norvegiška žuvienė, Helena Jagello.
* Strimelių kotletai su troškintais svogūnais, Mindaugas Račkauskas.
* Upėtakio gabaliukai medaus-garstyčių marinate su svieste keptais obuoliais ir rozmarinu, Renaldas Mačiulaitis.
* Žuvis su riešutais ir špinatais, Jūratė Naujalytė.
* „Šiaurinės gniūžtės”, Artūras Povilenskas.
* Skandinaviški barščiai, Svetlana Ablamonova.
* Trisluoksnis rudens pyragas, Vita Baubinaitė. 


Šiaurės ministrų tarybos biuro informacija ir nuotraukos