Geriausias žuvies restoranas Didžiojoje Britanijoje

Geriausias žuvies restoranas Didžiojoje Britanijoje

Norintys paragauti geriausių jūros gėrybių patiekalų Jungtinėje Karalystėje turi vykti į Škotiją. Čia, uostamiestyje Skrabsteryje (Scrabster), įsikūręs daugiausiai titulų turintis žuvies restoranas.

Gurmanų žemėlapy pasirodė visai neseniai. Jis buvo įtrauktas į tarptautinį gastronomijos gidą „Michelin guide“ tik šiemet. Vienok, jau daug metų „Captain’s Galley“ garsėja jūros gėrybėmis toli už Škotijos sienų. Jis ir buvo paskelbtas „Geriausiu žuvies restoranu Didžiojoje Britanijoje“ kasmet vykstančioje ceremonijoje „Seafood Awards“ Londone. Šeimyninė pora Jim ir Mary Cowie atidarė savo restoraną. Vyras su žmoną pastate, prieš tai buvusioje žuvies saugykloje įkūrė restoraną - viską neatpažįstamai pakeitė ir sukūrė jaukią apsilankymo vietą: patogūs, simpatiški baldai, originaliai dekoruotas sienos ir be abejo, fantastiški patiekalai. Restorane „Captain’s Galley“ telpa iki 30 žmonių.

59-erių Jim'as žuvininkystės industrijoje jau 35 metai – prieš įkuriant restoraną, jis pats žvejodavo, paruošdavo ir parduodavo žuvį. Per savo karjerą Jim Cowie užsitarnavo geriausio virtuvės šefo, pirmenybę teikiančio jūros gėrybėms, vardą, o jo restoranas tapo nugalėtoju nominacijoje „Škotijos skonis“ regioniniame konkurse. Restorano virtuvė nutolusi nuo eksperimentų – sėkmė slypi aukštuose kokybės standartuose. Kasdien čia siūloma išbandyti ne mažiau 10 skirtingų jūros gėrybių.

Virtuvės šefas kas rytą keliauja į uoste esantį turgų ir ten renkasi „grobį“, kuris pagautas ne daugiau nei 50 mylių nuo restorano. Vakare restorano svečiai turi puikią galimybę ragauti užkandėlę iš Škotijos krabo ir lašišos, rankomis rinktų Orknio šukučių su padažu „Cafe de Paris“ arba kreolietiškos menkės su pipirais.

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: wordpress.com; ship-ashore.com
Nuotraukos: wordpress.com; ship-ashore.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną