Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016 - Ignas Višinskas

Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016 - Ignas Višinskas

Pirmą kartą kulinariniame konkurse dalyvavęs ir jį laimėjęs Ignas Višinskas iš karto po rezultatų paskelbimo prekybos ir pramogų centre „Ozas“ sakė, jog varžyboms rimtai ruoštis pradėjo vasario pradžioje. Likus savaitei iki čempionato tris metus virtuvėje dirbančiam Ignui pagrindinis motyvas jame dalyvauti buvo didžiulė patirtis, kurią gauna varžybų dalyviai. Jų metu Ignas žemoje temperatūroje gamino jautienos nugarinę su ropių gratinu, rūkytų ropių tyre bei raudono vyno padažu. Tuo tarpu desertui Ignas ruošė šokoladinį pyragą su apelsinų granita ir apelsinų puta.

Geriausias_Lietuvos_jaunasis_vire__jas_2016_I_vietos_laime__tojo_jautienos_patiekalas

Susumavus komisijos narių vertinimo balus paaiškėjo, jog pirmosios ir antrosios vietos laimėtojus skyrė vos du taškai – jų daugiau buvo skirta Igno patiekalams vertinant jų skonį. Antrąją vietą iškovojęs Bernardas Anužis konkurso komisijos teismui patiekė lėtai virtą jautieną, karamelizuotą svieste, glazuruotą raudono vyno padaže su riešutais, bei šokoladinį pyragaitį be miltų su avižų ir lęšių granola, anglišku kremu su pasiflorais, balto šokolado apelsinų tyre, jogurtu ir pušų pumpurų sirupu. Trečiąją vietą laimėjęs Ignas Damanskas gamino jautienos nugarinę su žolelėse skirtingais būdais paruoštomis ropėmis, marinuotu svogūnu ir „hollandaise“ padažu. Už desertą – šokoladinį pyragaitį su mėtų ledais ir mangų kremu Ignui buvo skirtas ir Inovatyviausio deserto prizas. Jį įteikusi komisijos narė, konditerijos meistrė Rūta Šiušienė sakė, jog tarp konkursui pateiktų desertų buvo vienodai vertų laimėjimo. Vis tik, komisija atsižvelgė ir į jų pateikimą, ir į skonį, ir į modernias technologijas bei inovatyvias idėjas, panaudotas kuriant desertą.

Geriausias_Lietuvos_jaunasis_vire__jas_2016_III_vietos_Inovatyviausias_desertas

Penktą kartą vykusiuose Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo rinkimuose iš viso dalyvavo aštuoni dalyviai. Komisijos bei „Ozo“ lankytojų akivaizdoje įmantrius patiekalus taip pat ruošė, savo išradingumu ir vikrumu stebino Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokiniai Eglė Aleksiūnaitė ir Erikas Janerikas, Kauno kolegijos atstovė Laura Ciparytė, „TakeWay“ restorano Kaune virėjas Tadas Jungaitis bei gastrobare „Distilerija“ ir restorane „U“ Vilniuje dirbantis Egidijus Pupelis.

„Šiame konkurse labai ryškiai jautėsi atotrūkis tarp kandidatų, atstovaujančių restoranus ir mokslo įstaigas. Pastarųjų mokinių darbuose matėsi ne jų pačių, o mokytojų klaidos. Tai skatina labai rimtai susimąstyti. Kai mokiniai atneša darbą, kuris yra patvirtintas jų vadovų, mokytojų, supranti, jog pastarieji turi ko pasimokyti iš jau dirbančių jaunų specialistų. Mokytojai turi pasitempti“, – renginio metu sakė vienas komisijos narių, nepriklausomos Lietuvos restoranų pradinininkas Arūnas Oželis.

Jo paskelbtam pirmosios vietos laimėtojui – Ignui Višinskui atiteko ne tik Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo taurė, bet ir varžybų rėmėjo – „Baltic Larus“ 350 eurų vertės prizas – kelionė į pasaulinę kulinarijos olimpiadą „IKA Culinary Olympics“ Erfurte, kur š.m. spalio mėnesį varžysis Lietuvos virėjų nacionalinė komanda. Antrosios vietos laimėtojui įteiktas „Santa Maria“ 250 Eur čekis, trečiosios – 200 eurų. Padėkos raštais padėkota visiems varžybų dalyviams, taip pat – jo metu vykusiam specialiam pasirodymui „Konditeriai, įkvėpti mados“ tortus–muliažus kūrusioms konditerijos įmonėms, restoranams bei renginio rėmėjams.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną