Geriausi Lietuvos virėjai, ir geriausi pasaulyje

Geriausi Lietuvos virėjai, ir geriausi pasaulyje

Kaip užkandį, „Apvalaus stalo klubo“ virtuvei vadovaujantis, šefas konkurso komisijai patiekė kobijos filė su salierų putėsiais, juodojo česnako žiedinių kopūstų tyre ir kalendros puta. Pagrindiniam patiekalui, kurio privalomų produktų konkurso dalyviai iš anksto nežinojo ir gavo taip vadinamojoje juodojoje dėžėje, Jevgenij gamino antieną su piure iš saldžios bulvės, juodųjų salierų ir slyvų padažu. Jevgenij Volkov, be Geriausio Lietuvos virėjo titulo taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už moderniausią desertą – kriaušės skonio ledus su kepintu šokoladu ir kriaušių–sūrio rutuliuku. Antrą vietą konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ iškovojo Dalius Aleksiejevas – restorano „Trinity“ šefas, trečiąją – Ignas Višinskas, restorano „Time“ šefų komandos narys, šių metų pradžioje laimėjęs Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo titulą.

geriausias_lietuvos_virejas

Komisija taip pat rinko pirmą kartą Lietuvos istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ laimėtojus. Pirmąją vietą iškovojo Astera Tenkutienė, vadovaujanti restorano „Imperial By California Gourmet“ virtuvei, ir Jurga Rapševičiūtė, dirbanti restorane „Merci“. Antroji konkurso vieta atiteko šefo Daliaus Aleksiejevo ir barmeno Algirdo Mulevičiaus, trečioji – Osvaldo Mineikos ir Manto Čyžiaus duetams.

Praėjusį savaitgalį LRVVKA iniciatyva taip pat vyko talentų konkursas „Konditeriai, įkvėpti mados“. Laimėtojos taurę ir aukso medalį laimėjo Jolanta Labul, dirbanti „Maxima LT“, aukso medaliais apdovanotos tos pačios įmonės darbuotoja Stanislava Barysienė ir „Mažosios Ragainės“ konditerė Svetlana Michnovič. Remiantis WACS vertinimo kriterijais, svarbiausia šiame konkurse – technika ir darbo sudėtingumas.

Savaitgalį paskelbta ir konkurso „Jaunieji talentai“ laimėtoja vaikiškų tortų kategorijoje. Ja tapo bei aukso medalį iškovojo Klaipėdos turizmo mokyklos mokinė Gintarė Čeplinskienė. Konkurse „Mokinių-virėjų komanda 2016“ nugalėjo tos pačios mokyklos auklėtiniai Simona Leonauskaitė ir Rokas Ragauskas, gaminę pagrindinį patiekalą su Dorado žuvimi bei desertą su kriauše ir ruduoju cukrumi. Konkurso „Geriausias mokinys-virėjas su specialiais ugdymosi poreikiais 2016“ nugalėtoja paskelbta Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro mokinė Greta Jonaitytė.

Auksas Pasaulio Kulinarijos Olimpiadoje

Nacionalinė šefų rinktinė Pasaulio Kulinarinėje Olimpiadoje dalyvavo ART stalo rungtyje, kur pristatė šaltuosius užkandžius, vieno kąsnio užkandžius, desertus ir valgomą skulptūrą. Antra rungtis buvo viena didžiausių ir sudėtingiausių olimpiados rungčių – Nacionalinių komandų karštosios virtuvės ringas. Šioje rungtyje šeši šefai per šešias valandas turėjo pagaminti 330 porcijų – po 110 porcijų užkandžio (menkė su šukutėmis pagardinta menkės putėsiais, baklažanų tyre, daržovių variacijomis, kalendros ikrais, „beurre blanc“ padažu), karšto patiekalo (kepta jautienos filė su kepenėlių dešrele, salierų musu, daržovėmis, sūrio-bulvių kroketu, „Demi Glace“ padažu) ir deserto (traškus ekleras su obuolių kremu, ožkos pieno sūreliu, alaus karamele, džiovintų juodųjų serbentų ledais). Dar trys valandos buvo skirtos patiekalus sudėti į lėkštes ir patiekti. Abiejose rungtyse lietuviai iškovojo bronzos medalius.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija į olimpiadą siuntė ir Regioninę komandą (kapitonė Aldona Gečienė, šefės Honorata Lyndo ir Liucija Makovska, konditerės Vaida Valikonytė ir Valerija Livanova), kuri ART stalo rungtyje pelnė aukso medalius. Taip pat individualų, meninio sūrio raižymo, rungtyje Lietuvą atstovavusi Vita Brūzgienė iškovojo sidabro medalį. Iš lietuviško 35 kg sūrio ji išraižė laikrodį su besisukančiomis rodyklėmis.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną