Gedimino prospekte duris atvėrė naujas restoranas „Kompanija“ (Vilnius)

Gedimino prospekte duris atvėrė naujas restoranas „Kompanija“ (Vilnius)

Sostinės Gedimino prospekte greta Lukiškių aikštės esantį pastatą daugelis vilniečių pamena iš kadaise čia veikusio prašmatnaus restorano „Ponių laimė“. Nuo to laiko pirmame aukšte esančios patalpos buvo keliskart perstatomos, kol šių metų pradžioje vėl sugrįžta prie restorano įkūrimo idėjos.

Bendrasavininkai Violeta Sazonoviene ir Virgilijus Šalkauskas sugalvojo įrengti vietą, kurioje būtų smagu pavalgyti ir pabendrauti ne tik pavieniams lankytojams, bet ir stambesnėms kompanijoms. Ilgai nesvarstę naująją įstaigą jie taip ir pavadino - „Kompanija“. Įgyvendindama užsakovų sumanymą architektė Živilė Putrimaitė suformavo vientisą atvirą erdvę, simboliškai padalintą vos iškeltais parapetais ir keliomis kolonomis. Salės viduryje buvo išrikiuoti 3-4 žmonėms skirti staliukai, tuo tarpu šonuose buvo įrengtos „kišenės“ galinčios priglausti 6-8 lankytojų grupes. Už slankios pertvaros salės gilumoje yra įrengtas banketams ir kitiems stambesniems renginiams skirtas plotas. Ištisinis berėmio stiklo fasadas be jokių užuolaidų atveria salę į Gedimino prospektą, suteikdamas lankytojams puikią progą „į kitus pasižiūrėti ir save parodyti“.

Dienos metu langai praleidžia į vidų gausybę natūralios šviesos, kurią vakare papildo intensyvus dirbtinis apšvietimas, sukoncentruotas į barą ir muzikantų pasirodymams skirtą zoną. Spalvinis interjero sprendimas pagrįstas baltos, gelsvos ir juodos spalvos kontrastu, atsikartojančiu balduose, sienų apdailoje ir lubų plafonuose. Galima sakyti, kad visas salės tūris nuo viršaus iki apačios yra užpildytas kontrastingais stačiakampiais. Dalykišką baldų ir šviestuvų ritmą šiek tiek „atskiedžia“ parapetų viršuje želiantys dekoratyviniai augalai. Besižvalgant po salę norėtųsi paganyti akis po tapybos ar tekstilės kūrinius, tačiau jų čia nėra – bent jau kol kas. Plastinių akcentų vaidmenį interjere atlieka šviestuvai ir prie sienų tvirtinamos nedidelės lentynos, pripildytos vyno butelių. Vadinamos šokių aikštelės zonoje jos suformuoja glaudesnę ekspoziciją, vaizdžiai pasakojančią apie „Kompanijos“ vynų įvairovę.

Tačiau ne vien tik vynai turi lemti šios įstaigos patrauklumą. Pasak V. Šalkausko, puikiai paruošti ir eksperimentuoti mėgstantys virėjai lankytojams pateiks išplėstinį Europos virtuvės meniu, o taip pat gausybę firminių valgių, kurių tarpe – naminiai pyragai ir vegetariškų patiekalų serija.

Į „Kompanijos“ atidarymą susirinkę svečiai galėjo mėgautis ekologinių patiekalų įvairove ir smagia bendravimo atmosfera, „pagardinta“ gyvos muzikos garsais. Tikėtina, kad maloni aplinka taps neatsiejama naujojo restorano įvaizdžio dalimi.

Daugiau apie restoraną>>

Audrius Vyšniauskas
Nuotraukos: „Kampanijos“
MENIU.LT informacija

2010 09 16

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną