Gastronominės atostogos

Gastronominės atostogos

Paplūdimys, saulė, smėlis... Ar norėtumėte iškeisti tokias atostogas į puodus virtuvėje? Kulinarinis turizmas vis labiau populiarėja – Italijoje jis atneša daugiau pelno nei įprasta turizmo forma. Vis daugiau žmonių nori praleisti atostogas tikslingai bei sužinoti italų virtuvės subtilybes...

Kiekvienais metais į Italiją atvažiuoja 5 milijonai gastronominių potyrių ištroškusių turistų. Atvažiuoja ne šiaip sau – jie dalyvauja specialiuose italų virtuvės kursuose. Remiantis statistiniais duomenimis, gastronominėmis atostogomis daugiausia susigundo amerikiečiai, britai, Šiaurės Europos gyventojai, rusai, o taip pat kinai.

Įdomu, kad tokį aktyvų atostogų praleidimo būdą Italijos vyno, alyvuogių, sūrių ir kituose ūkiuose renkasi didesnes pajamas gaunantys žmonės, kurie nori pakelti gyvenimo lygio kartelę, įsisavindami žinias apie Viduržemio jūros virtuvę. Deja, tokios atostogos nėra pigios: vienam žmogui visas paslaugų paketas su itališkos virtuvės kursais specialioje mokykloje bei pragyvenimu kainuoja nuo 1500 iki 3500 eurų.

Ši turizmo forma atneša vis daugiau pajamų: šiuo metu apyvarta šiame sektoriuje siekia apie 2,5 milijono eurų per metus. Tuo tarpu tradicinis turizmas susiduria su sunkumais. Rinka diktuoja savas taisykles: žmonės vertingą laisvą atostogų laiką bando išnaudoti kuo turiningiau. Didžiausio gastronominių turistų antplūdžio susilaukia šie regionai: Toskana, Umbrija, Apulija bei Abrucai. Anot virtuvės šefo Massimo Criscio, kuris veda kulinarines pamokas turistams, užsieniečiai nori tikrų potyrių – patys gaminti bei minkyti tešlą – vien teorinių žinių jiems nepakanka.

Parengė Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl
Nuotraukos: http://pro.corbis.com; www.flickr.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną