Garsaus virtuvės šefo patiekalai suviliojo būrį žinomų žmonių į Trakus

Garsaus virtuvės šefo patiekalai suviliojo būrį žinomų žmonių į Trakus
Pavakaroti BONA lounge ant Galvės ežero kranto atvyko: verslininko Mariaus Jovaišos žmona, knygos vaikams „Šuniuko Vinco kelionės” autorė Brigita, „Švyturio” vadovas Rolandas Viršilas su žmona, advokatas Rolandas Valiūnas su žmona, plastikos chirurgas Renaldas Vaičiūnas, stilistas Mantas Petruškevičius, laidų vedėja Skaiva Jesevičiūtė su naujausiu savo augintiniu šiurkščiaplaukiu triušiniu taksu, dizaineris Giedrius Paulauskas su žmona Aiste Krasuckaite, verslininkė Danguolė Stachura, Teatro arenos direktorius Valdas Petrikis su sužadėtine, šiuolaikinio baleto šokėja Simona Paciukonyte, televizijos laidų vedėjo Pauliaus Skučo žmona Indrė, verslininkas Linas Karlavičius su drauge Lina, „Vyno klubo” vadovė Rasa Starkus, žurnalo „Geras skonis“ redaktorė Rasa Ščeponienė su vyru, „Pudrinės” savininkės Neringa Čebatorienė ir Aušra Moller ir kiti.

„Iki šiol restoranas, picerija ir lounge buvo vadinami “Apvalaus stalo klubo” vardu, tačiau tai - trys skirtingo žanro vietos skirtingų poreikių žmonėms. Restoranas –– tai vieta išskirtinėms šventėms su išskirtiniais žmonėmis. Tuo tarpu picerija ir lounge pasižymi kasdieniška, neįpareigojančia atmosfera. Čia klientams svarbu kokybiškai ir greitai pavalgyti. Taigi, vardan aiškumo, picerijai ir lounge suteikiame naują vardą – BONA - renginio metu visiems susirinkusiems svečiams pasakojo „Apvalaus stalo klubo” komplekso bendrasavininkė Rasa Šnaiderienė.

Pasak Rasos Šnaiderienės, simbolinis BONOS pavadinimas gimė prisiminus garsią kunigaikštienę Boną Sforzą, kuri perkėlė į Lietuvą čia dabar taip mėgiamą Viduržemio jūros regiono virtuvę ir mums dabar jau įprastas daržoves – agurkus, pomidorus ir kitas. Garsioji iš Italijos kilusi kunigaikštienė Bona Sforza daugelį daržovių augino pati dvaro soduose, o vėliau jas derino su jau įprastais produktais, taip visiems laikams pakeisdama Lietuvos gastronominę kultūrą.

BONA picerijos ir lounge meniu kūrė vienas išradingiausių ir perspektyviausių Ispanijos šefų 32 m. Sergio Bastard Comas, kuris renginio metu pasakojo apie savo gaminamus patiekalus: „Kiekvienas patiekalas turi pasakoti istoriją ir perteikti jausmą. Kūriau tokius užkandžius, kurie kviečia žaisti ir atveria naujus pojūčius. Mano patiekaluose svečias pats suteikia paskutinį skonio akcentą – užpila sultinį ant dziovinto tuno drožlių, suteikia užkandžiui dūmų skonį ar atidaro moliuskų indelį”.

Iš pažiūros kuklus, bet burtus virtuvėje skleidžiantis Sergio Bastard Comas 2010-aisiais buvo nominuotas geriausiu metų virtuvės šefu ir įvertintas įvairiuose konkursuose - tarptautinėse alyvuogių aliejaus varžybose „Best of Food 2009“, o tais pačiais metais vykusiame gurmanų festivalyje „Madrid Fusion“ jis pelnė „Best Chef Revelation“ titulą.

Pristatydamas renginio finalu tapusias krevečių gliaudymo varžybas renginį vedęs Jonas Radzevičius tikino, jog tokios varžybos mūsų šalyje rengiamas pirmą kartą. „Pats asmeniškai domėjausi, ar pasaulyje yra vykę kažkas panašaus, bet tokios informacijos neradau, todėl galime sakyti, kad šiandien kažkas taps pasaulio krevečių gliaudėjimo čempionu“, - sakė jis. Konkurso nugalėtoja tapo žurnalistė Ieva Korsakaitė, kilogramą krevečių išvaliusi per lygiai 9 minutes.

BONA picerijoje svečiams bus siūlomi tradiciniai Viduržemio jūros regiono patiekalai – picos, makaronai, salotos. Tuo tarpu “Bona lounge” lankytojai ragaus ispaniškus kūrybiškai pateiktus užkandžius tapas su jūros gėrybėmis, daržovėmis, mėsa. Čia galima paskanauti sriubos, siūlomos arbatiniuose, salotų, pateikiamų sandariai folija uždarytuose nedideliuose indeliuose, siūbuojančių ant šiaudelių sumautų krevečių su padažais pūslelėse ir daug kitų.

Pasak BONA picerijos įkūrėjų, ši jauki ir neįpareigojanti aplinka puikiai tiks skubantiems turistams, su mažyliais atvykusioms šeimoms. Naujoje modernioje BONA lounge gerai jausis vakare pailsėti atvykę svečiai, kurie priešais Trakų pilį  galės pasimėgauti įvairiausiais kokteiliais ir kaljano dūmo skoniu grojant didžėjaus muzikai.

Daugiau informacijos: www.bona.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną