Festivalis „Thorrablot“ – mėgstantiems iššūkius

Festivalis „Thorrablot“ – mėgstantiems iššūkius

Festivalis „Thorrablot“ – turbūt didžiausia ir labiausiai laukiama šventė Islandijoje. Didžiulė kelių dienų kulinarinė šventė įvyks 2009-ųjų pradžioje, Reikjavike. Ši pramoga skirta tik tiems, kurių nervai tvirti, o skrandis talpus. „Thorrablot“ šventės metu gaminami tradiciniai vikingų patiekalai.

Festivalio metu bus siūlomi patys keisčiausi patiekalai. Neįprastas tikrų vikingų patiekalas hakarl gaminamas iš šiek tiek pastovėjusios ar net pagedusios ryklio filė. Jei mėgstate iššūkius, paragaukite svie – virtos ėriuko galvos, hardfiskur – džiovintos žuvies, valgomos su sviestu, lifrarpylsa – pudingo, gaminamo iš ėriuko kepenėlių. Viską užgerti šeimininkai liepia „Brennivin“ – užpatentuotu islandišku alkoholiniu gėrimu, gaminamu iš bulvių ir paskanintu kmynais. Šis gėrimas dar vadinamas „juodąja mirtimi“.

Festivalis vyks nuo sausio 25 iki vasario 23 d. Jame planuoja dalyvauti dauguma Islandijos sostinės didžiųjų restoranų ir nedidukės kavinės, savo meniu siūlančios tradicinių senųjų vikingų patiekalų. Reikjaviko svečių laukia muzikiniai renginiai, žaidimai, senųjų legendų pasakotojai ir trupių pasirodymai.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://travel.newsru.com
Nuotraukos: www.flickr.com, www.wordpress.com
(antroje – pūdoma ryklio mėsa; trečioje – džiovinamos žuvys)
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną