Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Esse“ restorane – sezoniniai vaisių ir daržovių patiekalai (Vilnius)

2009-06-19
Paskelbk savo straipsnį

Kalbamės su šeimininke Veronika Nevoina. Moteris atskleidė, kad ruošiamas sezono naujienų valgiaraštis, o visų restorano gerbėjų laukia sezoninių produktų patiekalai, desertai ir užkandžiai.

„Stengiamės svečiams pasiūlyti lietuviškus produktus, užsukus galima bus rasti gražgarsčių salotų (rukolos), jas mums pristatys Lietuvos ūkininkai, bei desertų su lietuviškomis braškėmis. Po to lauksime kitų vaisių ir daržovių bei grybų sezono, mūsų virtuvės šefė, pasitelkdama visą savo išmonę svečiams pasiūlys naujų patiekalų. Norime, kad sezoniškų vaisių ir daržovių, užaugintų Lietuvos ūkiuose tradicija sėkmingai įsišaknytų mūsų restorane. Įdėtas pastangas jau spėjo įvertinti mūsų lankytojai –  šparagų sezonas šiemet ypač pasiteisino, nors truko gana neilgai, tačiau lankytojai jų negalėjo atsivalgyti. Šparagus taipogi restoranui tiekė Lietuvos ūkininkai – jie buvo labai švieži, todėl pagaminti patiekalai ypač gardūs. “ - pasakojo p.Veronika.

„Vartotoją reikia informuoti, kadangi anksčiau daug atvežtinių dalykų šiuo metu pamažu pradedami auginti Lietuvoje. Stengiamės mūsų sveičius supažindinti su naujovėmis, pranešti apie jų naudą bei formuoti vartojimo kultūrą“ - tikino p.Veronika.

Dar viena staigmena – vietoje gaminami šokoladiniai triufeliai ir sausainukai prie sūrio, juos gaminant naudojami tik natūralūs produktai, todėl skonis žinoma, puikus.

Esant šiltesniems orams, pučiant lengvam vėjeliui malonu prisėsti lauko kavinėje – čia siūloma atsigaivinti įvairiais gėrimais. Čia galite paragauti tikro prancūziško sidro ar pasimėgauti argentinietiško naminio vyno taure. Pastarasis susilaukė didelio svečių pripažinimo, siūloma rinktis – baltą ar raudoną. Vyno taurė kainuoja tik 3 Lt , tuo tarpu užsisakant ąsotį, kaina dar patrauklesnė.

Naujiena iškylautojams – užsisakius iš anksto, „Esse“ gali marinuoti šašlykus, kepsnius, žuvį ir kita, jums beliks išsikepti gamtoje jau paruoštą mėsą, paukštieną ar žuvį. Restorano savininkė Veronika, pabrėžia, kad ši paslauga teikiama ne už „restorano“ kainą. Taigi siūlomos išvažiuojamųjų maitinimų paslaugos.

Dar viena naujiena – dovanų kuponai, kuriuos galite dovanoti mylimiems žmonėms, draugams ar verslo partneriams.

Vasara, vestuvių ir krikštynų metas, todėl „Esse“ kviečia rengti pobūvius restorano erdvėse. Patogu tai, jog galima užsisakyti vieną salę arba rengti pobūvį dviejose salėse – viena gali virsti šokių aikštele.

Elena Germanovič