Elegantiškasis antradienis restorane „Esse“: „Iki kito austrių sezono!“ (Vilnius)

Elegantiškasis antradienis restorane „Esse“: „Iki kito austrių sezono!“ (Vilnius)

Kiekvienas gurmanas žino, kad austrių sezonas tęsiasi 8 mėnesius (nuo rugsėjo iki balandžio), bet ne kiekvienas žino, kodėl susiformavo toks sezoniškumas. Viena iš priežasčių slypi mūsų senovėje. Vėlyvą pavasarį ir vasarą būna karšta, o austrės – itin greitai gendantis produktas. Šaldytuvų anksčiau nebuvo, greitai pristatyti produktų taip pat nebuvo įmanoma. Dabar yra visos sąlygos, bet vasarą valgyti austrių vis vien nepradėta. Šiuo metų laiku austrės pradeda daugintis ir tampa drumstai baltos spalvos bei specifinio skonio (bet tai būdinga tik „tikroms, „laukinėms“ austrėms, fermose auginamos austrės gali būti patiekiamos bet kuriuo metų laiku).

„Laukinės“ austrės yra neutralaus skonio, tačiau turi tam tikrą, nepakartojamą prieskonį. Jas siūloma ragauti su sausu baltuoju vynu arba šampanu tam, kad gėrimas panaikintų gomuryje liekantį specifinį skonį ir paruoštų skonio receptorius kitiems patiekalams. Kai kurie egzotiškų patiekalų mėgėjai austrių valgymą apibūdina paprastai: „jas reikia tiesiog praryti“. Didžiausiu delikatesu austres vadino ir Kazanova, jos visada buvo vertinamos kaip puikus afrodiziakas.

Kadangi savo lankytojams siūlome tik nepriekaištingos kokybės produktus – „tikras laukines“ austres, mes laikomės sezoniškumo ir kviečiame Jūs paskanauti šio nuostabaus jūrų skanėsto bei atsisveikinti su juo... iki kito sezono, kuris vėl prasidės rudenį, rugsėjo mėnesį. Tad saulėtąjį sezoną pradėsime lengvai ir elegantiškai – patieksime Jums idealiąją porelę: austres su šampanu... Nemažiau taurus ir antrasis patiekalas – stirniena su kriaušėmis.

Šio vakaro derinius pristatys Arminas Darasevičius – „Vyno klubo“ ekspertas. Praėjusiais metais jis laimėjo pirmąją vietą Lietuvos someljė čempionate. Trumpai apie viską: vyno ir maisto derinimą, someljė vaidmenį ir pareigas restorane, gerą vyną ir gurmaniškas keliones.

Degustacinis meniu:

Austrės
(patiekiamos su raudonojo vyno-acto padažu, duona, sviestu) prie jų derinsime prabangųjį šampaną „Jacquesson Cuvee Brut“ ir nuostabųjį baltąjį vyną „Chardonnay Steiermark 2005 Rebenfeld“

Stirniena su kriaušėmis
(kepta stirnienos išpjova, patiekiama su karamelizuotomis kriaušėmis, padažu ir keptais špinatais) patiekalą užgersime puikiuoju „Salentein Reserve Cabernet Sauvignon“

Restorano „Esse“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną