Egzotiški kelionių patiekalai

Egzotiški kelionių patiekalai

Mėgautis maistu, tai vienas iš didžiausių kelionių malonumų, kuris išsklaido rutiną ir praplečia mūsų skonių repertuarą. Problema tik viena, kad visi šitie valgymo malonumai turi ir tamsiąją savo pusę - išdrįsti paragauti to, kas mums atrodo bjauru, o svečioje šalyje...tikras delikatesas.

Be abejonės tai tik kultūrinis nusistatymas, nes niekas nesiginčija dėl šių patiekalų maistingumo. Taigi pateikiame 10 patiekalų iš įvairių šalių, ragauti jų ar ne, spręsti tik jums.

1.  Beždžionių smegenys

Režisierius Styvenas Spylbergas šį „sultingą“ patiekalą parodė Indijana Džouns filme. Naujojoje Gvinėjoje šis patiekalas yra tikras skanėstas, patiekiamas atidarytoje beždžionės galvoje, kurioje garuoja paruoštos smegenys. O štai Indonezijoje valgomi aliejuje kepti beždžionių pirštai patiekiami prieš pietus kaip užkandis.

2. Balut

Anties embrionas išvirtas kiaušinyje, valgomas Vietname, Kambodžoje ir Filipinuose vertinamas kaip vietinis skanėstas. Balut reiškia „susuktas“, tačiau tik nedaugelis vakariečių išdrįsta paragauti šio siurprizo kiaušinyje.

3. Maguey vikšrai

Meksikoje drugelių vikšrai kepinami svieste ir patiekiami su aštriu padažu. Sako, kad tai labai skanus patiekalas, tik jo išvaizda tikrai atstumianti, tai stori geltoni vikšrai.

4. Svirpliai kario padaže

Tailande svirpliai valgomi kaip nedidelis užkandis, ruošiami orkaitėje ir būna traškūs. Juose yra daug baltymų. Sako, kad tai puikus maistas jeigu laikotės dietos be riebalų...tačiau turbūt geriau plušėti sporto salėje.

5.  Eskamolės

Tai actekų virtuvės patiekalas gaminamas iš skruzdžių lervų. Valgomas su sviestu arba keptas ant žarijų, o atrodo kaip malta mėsa. Tad pakratykite pinigines, nes tai gan brangus malonumas.

6. Kepti ant grotelių vorai

Traškūs išorėje, sultingi viduje...ar išdrįstumėte tokių paragauti? Kambodžoje juos valgo kaip saldainius.

7. Alus iš žmonių kaulų

Tokį alų, amžių amžius geria Cocomo genties indėnai Peru. Numirus šeimos nariui artimieji gamina savotišką gėrimą iš jo kaulų, kurį turi išgerti. Tokiu būdu užtikrina, kad artimojo dvasia toliau gyvena su šeima.

8. Cuy  mėsa

Šis Peru graužikas panašus į jūrų kiaulytę patiekiamas keptas ant iešmo arba ant grotelių. Tai balta, minkšta ir liesa mėsa.

9. Kiaulių kraujo sriuba Vengrijoje ir jaučių sėklidžių troškinys Ispanijoje

Kaip galite įsitikinti, ne tik Azijos šalyse suvalgoma „viskas“. Vengrijoje su kiaulių krauju verdama sriuba į kurią vėliau įmetami virti kiaušiniai. O atėję į restoraną ar užeigą Ispanijoje nenustebkite meniu atradę troškinių su jaučio sėklidėmis.

10. Vodkalix

Tai kažkas panašaus į degtinės skonio ledus, kurių viduje užšaldytas specialiai maistui auginamas skorpionas. Sakoma, kad šie specialiai išauginti skorpionai naudingi sveikatai ir veikia kaip afrodizijakai.

Nuotraukos: kadras iš filmo „Indiana Jones“,
ranchogordo.typepad.com 

2011 02 13

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną