Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Egidijus Sipavičius savo kulinarinių paslapčių neišduoda

2008-07-01
Paskelbk savo straipsnį

Žavingasis dainininkas, renginių ir televizijos laidų vedėjas Egidijus Sipavičius negali pakęsti grikių. Turi nevieną firminį patiekalą, bet receptų neišduoda. Visgi keletą įdomybių apie šio pramogų verslo atstovo mitybą pavyko sužinoti...

Ko visada galima rasti Egidijaus šaldytuve?..
Daržovių sulčių.

Mėgiama vieta, į kurią dažnai užsukate. Kuo ji Jus traukia?
Jei tik yra proga, užsuku į Kintus, į restoraną „Šturmų švyturys“ – nepaprastai patraukli vieta ir puiki virtuvė, aptarnavimas. Lankydamasis pajūryje, Klaipėdoje, neaplenkiu restorano „Skandalas“. Čia tokie nepakartojami jautienos didkepsniai... Visuomet užsisakau tą patį, net nevartęs valgiaraščio. Mano mėgiamiausias – pipirinis didkepsnis su svieste apkeptomis daržovėmis ir grietinėlėje troškintomis bulvytėmis. Vilniuje turiu mėgstamą kinų virtuvės restoranėlį.

Tenka lankytis svečiose šalyse. Ką skanaus esate ragavęs?
Visuomet stengiuosi paragauti svečios šalies nacionalinės virtuvės patiekalų.

Kokios pasaulio virtuvės patiekalams esate neabejingas?
Japonų.

Kokio patiekalo ar produkto negalite pakęsti?
Grikių ir visko, kas iš jų.

O kuo svečius vaišinate?
Turiu keletą firminių receptų, kuriais „žongliruoju“.

Vis daugiau dėmesio skiriama ekologiškam ir sveikam maistui. Perkate tokį?
Nesu „ant bangos“. Man prioritetas – skanus maistas.

Sakoma, kad geriausi kulinarai yra vyrai. Ką skanaus gaminate (išduokite receptą)?
Recepto išduoti nepavyks. Kiekvieną kartą – tai naujas pajutimas ir improvizacija.

Kai nėra laiko, o žarna žarną ryja, kaip nuraminate skrandį?
Trumpam prarandu sąmonę prie šaldytuvo...

Koks Jūsų požiūris į greitąjį maistą?
Manau, kad tokia maisto rūšis, kai gyvenimo tempas yra nepagaunamas – išeitis, tačiau, tikėtina – ne pati geriausia... Neslėpsiu, kartais, visai niekur neskubėdamas, lėtai nuvažiuoju iki „McDonalds“ ir dar lėčiau suvalgau greitojo maisto...

Kalbino Raminta Skripkaitė
Nuotrauka iš asmeninio Egidijaus Sipavičiaus archyvo
bei www.unriis.lt
Meniu.lt informacija