Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Edvino kavinukė“ – desertų rojus

2008-09-12
Paskelbk savo straipsnį

Rugsėjo 5 dieną „Forum Palace“ buvo atidaryta nauja kavinukė. Pavadinimas „Edvino kavinukė“ – labai paprastas, atspindintis įstaigos jaukumą. Kavinėje galėsite pavalgyti lengvus pusryčius ar pietus, susitikti su draugais prie kavos puodelio. Kalbiname kavinės savininką Edviną Jablonską. Vaikinas gali papasakoti apie kiekvieną saldainį, pyragaitį ir tortą, kurie siūlomi jo kavinėje: nuo A iki Z apie jų sudėtį ir gamybą, nes jis pats dalyvauja gamybos procese, stebi kokybę. Visi saldainiai – rankų darbo.

Edvinas, kaip pats sako, užaugo restoranuose, sukosi virtuvėje, net rugsėjo 1 dieną nurinkdavo indus nuo stalų. Jo tėvai turėjo apie septynis restoranus, o močiutė Danutė yra garsiojo „Danutės pyrago“ kūrėja. Edvino tėvas Algimantas yra „AJ šokoladas“ įstaigų įkūrėjas, o Edvino brolis Irmantas neseniai atidarė sriubų restoraną Vilniuje. Galima sakyti, kad visą šeimą tiesiog traukte traukia restoranų verslas. Algimantas bei Edvinas yra tikri šokolado meistrai: jie rengia šokolado šou, kurių metu moko žmones gaminti šokoladinius saldainius. „Nors visi būna išsitepę, bet labai patenkinti“, – komentavo vaikinas. Edvinas gali valandų valandas pasakoti apie šokoladą: „Iš tikrųjų nuo juodojo šokolado nestorėjama, storėjama nuo įdarų ir kremų. Įdomu ir tai, kad valgant šokoladą smegenyse gaminasi endorfinai – laimės hormonai, todėl įsidėjęs į burną saldainį viską pamiršti. Alergiškiems žmonėms siūlyčiau valgyti juodąjį šokoladą, nes nuo jo alergija pasireiškia rečiau.“

Užsukę į Edvino kavinukę galėsite pasimėgauti desertais bei saldainiais, atsigerti kavos iš įprasto ir didesnio puodelio, o šiltesniu oru atsigaivinti šalta kava. Iš tortų vertėtų paminėti karamelinį bei tradicinį juodojo šokolado, šiltą sūrio pyragą, patiekiamą su šiltu šokoladu arba aviečių uogiene. Saldainiai bei desertai gaminami iš belgiško šokolado, kuris yra aukščiausios kokybės. Šokolade yra net 64 procentai kakavos produktų. Vaikinas tikina, kad tokio kiekio pakanka aukštai kokybei išlaikyti bei suderinti skonį. Neseniai Edvinas sukūrė pyragaitį su maskarponės sūriu, taigi, kaip matome, kūrybai ribų nėra.

Į kavinę užsuka vis daugiau žmonių. Verslo klasės atstovai čia dažnai renkasi aptarti reikalų prie kavos puodelio. Greitu metu Edvinas lankytojams pasiūlys sumuštinių: su vištienos krūtinėle ir tūkstančio salų padažu, tuno sumuštinių bei sumuštinių su krevetėmis arba lašiša.

Kavinukės savininkas visada atsižvelgia į klientų norus, pageidavimus bei pasiūlymus: „Atvirumas kritikai – kelias į tobulėjimą. Visada stengiuosi klientams pasiūlyti tai, kas geriausia: kavos, arbatos pas mus tik ekologiškos, taip pat bandysime bendradarbiauti su ekologiškų vaistažolių ūkiu. Visi desertai – iš „AJ šokoladas“ parduotuvėlių. Pats atsakau už jų kokybę“, – teigia vaikinas.

Elena Germanovič
Nuotraukos: „AJ šokolado“ ir Elenos Germanovič
Meniu.lt informacija