„Dvare“ padvelkė rudeniniai pokyčių vėjai (Vilnius)

„Dvare“ padvelkė rudeniniai pokyčių vėjai (Vilnius)

Atvėsus orams vis dažniau su draugais ieškome jaukios kavinės ar restoranėlio, kur galėtume pavalgyti, atsigerti kavos ar pasmaguriauti deserto. Norisi paragauti kažko naujo ir apsigaubti maloniu dar neragautų derinių bei skonių potyriu. Restoranas „Dvaras“ rudenį pasitinka ypatingai: lankytojų laukia keletas staigmenų. Pirmiausia – atsinaujinęs ir gerokai pagausėjęs valgiaraštis. Žinoma, liko ir visų pamėgti patiekalai, tačiau norėdamas, kad pastarieji nepabostų, virtuvės šefas pasiūlė naujus, originalius derinius. Valgiaraštyje išliko ir keletas vasariškais skoniais gomurį maloninančių salotų, sriubų bei desertų.

Restorano „Dvaras“ valgiaraštyje gausu užkandžių: pamėgti naminiai „Dvaro“ makaronai dabar siūlomi ir su jūros gėrybėmis. Atsirado ir naujų karpačio rūšių: be jau ypač pamėgtų jautienos, lašišos užkandžių, rudenį siūlomas ir gardus pomidorų-mocarelos karpačio su pesto padažu. Kitos naujienos: gurmaniškosios jūros šukutės, paskanintos jūros zuikių ikrais, taip pat, belgų ypač mėgstamos, midijos su gruzdintomis bulvytėmis, daugiaryžiai su miško grybais.

Svečiams siūlomos net septynios sriubos: tiršta itališka žuvienė su jūros gėrybėmis, „Dvaro“ svogūnų sriuba, trintos prancūziškų moliūgų, žaliųjų daržovių sriubos, šalta graikiška sriuba. Naujai siūlomas natūralus vištienos sultinukas, paskanintas omletu su žolelėmis, o tiems, kuriems pabodo trintos sriubos, vertėtų paragauti šviežių daržovių sriubos.

Pagausėjo mėsos patiekalų. Moterims siūloma paragauti kalakutienos su keptų vaisių skiltelėmis medaus padaže ar anties krūtinėlės su keptu obuoliu, naminiais „Dvaro“ makaronais bei kadagių padažu, o vyrams – avienos nugarinės su šonkauliukais ir kepintomis bulvytėmis, pupelėmis bei čiobrelių padažu.

Žuvies mėgėjus nudžiugins „Dvaro“ siūlomų žuvies patiekalų įvairovė. Be oto, sterko, lašišos, karališkųjų krevečių, verta paragauti karališkosios dorados su svieste kepintais žaliaisiais šparagais, vyšniniais pomidoriukais ir šampano padažu, plaukiančio upėtakio su kiniškomis daržovėmis, kalmarų, troškintų sugo padaže, su midijomis ir kaparėliais.

„Dvaras“ garsėja savo skaniaisiais desertais. Tikrus gurmanus vėl džiugins kepto Brie sūrio desertas su raudonajame vyne troškintais obuoliais, šokoladiniai bei putėsių pyragaičiai. Naujiena – šiltas naminis „Dvaro“ obuolių pyragas, paskanintas vaniliniu padažu. O vanilinių ledų valgymas virs tam tikra atrakcija – patys juos pagardinsite karšto juodojo šokolado ąsotėliu.

Restoranas „Dvaras“ džiugina lankytojus visiškai atsinaujinusia vynų korta bei kviečia pasinaudoti „Vyno klubo“ someljė rekomendacijomis ir prie patikusio patiekalo užsisakyti labiausiai prie jo derantį vyną.

Daugiau apie restoraną>>

„Dvaras“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną