Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Dūmo ir aukso skonis – nacionalinis grilio čempionatas

2012-05-30
Paskelbk savo straipsnį


Gera nuotaika ir skanus maistas renginyje


Kasmet vykstančiame renginyje susirenka nemažas būrelis bendraminčių (vieni iš barbekiu gyvena, kiti – tikrieji idėjos vėliavnešiai, dar kitiems – tai pagrindinis maisto gamybos būdas namuose). Bendra tema ir idėja vienija, todėl renginyje netrūksta įdomių eksperimentų, skanių ragavimų ir naujų maisto gamybos atradimų (tiesa, labiausiai „nuskyla“ teisėjams, o patys kepėjai dažniausiai lieka alkani).

Vis tik čempionatas!

Kadangi renginys ne tik bendraminčių susirinkimo proga, bet ir visos Lietuvos grilio kepimo čempionatas, šiokia tokia varžybų nuotaika ir konkurencija prasismelkia... Vieni ją ignoruoja ir mėgaujasi gero maisto gaminimu, kiti nervuojasi ir liūdi, jei kas nepavyksta. Malonu  nugalėti, tačiau ir pripažinti, kad geriausieji buvo kiti reikia mokėti. Renginys puikiai organizuotas, turintis gerą aurą ir suteikiantis akstino tobulinti turimus įgūdžius.

meniu1


Skirtingos komandos, skirtinga charizma

Neretai komandos yra ne tik skirtingai pasipuošusios ir skaičiuojančios skirtingą savo patirties istoriją: dalyvauja ir ilgamečiai virtuvės „vilkai“, nenusileidžia ir mėgėjų komandos. Kiekvieno dalyvio patirtis skirtinga, tačiau, pasirodo – kuo mažiau patirties, tuo daugiau charizmos ir geros nuotaikos. Vadinasi čempionate gali ir turi dalyvauti visi mėgstantys gaminti maistą ant „gyvos“ ugnies ir nebūtinai tai darantys kasdien!

meniu2

Antrą kartą iš eilės geriausiųjų trejetuke - mėgėjai

Lietuvos grilio kepimo čempionate varžėsi 6 komandos. Visos komandos privalėjo paruošti po penkias porcijas: jūros gėrybių, šonkauliukų, kiaulienos mentės, jautienos nugarinės ir grill deserto. Keturios iš kiekvieno patiekalo porcijų buvo degustuojamos teisėjų ir svečių, o po vieną porciją buvo pristatoma žiūrovams. Komandų kapitonai rungėsi atskiroje „Kapitonų rungtyje“, kurios metu pristatinėjo patiekalus, jų nuomone, labiausiai atitinkančius barbekiu idėją.

Pirmos vietos nugalėtojai – ilgamečiai barbekiu čempionatų dalyviai, besiruošiantys Lietuvą atstovauti pasauliniame čempionate – „Barbekiu meisteriai su Big Green Egg“. Ši komanda, ko gero, ir daugiausiai praeivių susidomėjimo sulaukusi, kadangi dirbo su NASA technologijomis tobulintomis kepsninėmis, kurias galima naudoti kaip kepsninę, orkaitę ir rūkyklą. Gamintojų teigimu su šiomis kepsninėmis puikūs maisto gamybos rezultatai pasiekiami tiek naujokams, tiek ekspertams. „Barbekiu meisterius“ atstovavo komandos kapitonas Simonas Bieliajevas, Andrius Malaiška, Tadas Kalinauskas ir „Big Green Egg“ atstovai Lietuvoje. Komanda laimėjo apdovanojimą ir už geriausią desertą, pagaminę visus nustebinusį creme brulee.

DSC_0671_1

Į antrąją vietą nusileido praėjusių metų čempionai – „Meniu.lt“ komanda, kurios kapitonas, gavęs „Geriausiai įvaldyto griliaus“ apdovanojimą – vegetaras. „Meniu.lt“ komanda, kurioje dirbo kapitonas Artūras Nečejauskas, Meniu.lt redaktorė Ieva Malaiškaitė ir Gabrielė Nečejauskaitė taip pat gavo apdovanojimą už skaniausius čempionato šonkauliukus. Šonkauliukus komanda ruošė su burbono marinatu ir naminiu BBQ padažu.

DSC_0528

Trečiąją vietą iškovojo, jungtinė Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (LBKA) komanda - „Barbekiu Ledi ir Džentelmen“. Komandos ringe, kaip niekur kitur, spinduliavo rami, šeimyniška nuotaika, čia visada galima buvo nubėgti paprašyti ir, svarbiausia, gauti pagalbos. Komanda iškovojo ir apdovanojimą už geriausią jūros gėrybių patiekalą.

DSC_0485

Įranga

Antrosios ir trečios vietos nugalėtojai dirbo su garsiaisiais rankų darbo „Grill garvežiais“ jau tapusiais neatsiejamais barbekiu čempionato atributais. „Pernai metais su garvežiu dirbau pirmą kartą ir dar tik mokiausi, šiemet jau įvaldžiau šį instrumentą. Patogus, universalus įrankis su kuriuo galima ir kepti, ir troškinti, ir virti ir, žinoma, rūkyti. Visi mūsų gaminti patiekalai buvo persismelkę dūmo skoniu, nes visiem teko „pabūvoti“ rūkykloje. Net krevetės buvo rūkytos.“ – po „Geriausiai įvaldyto grilio“ apdovanojimo atsiėmimo pasakojo Artūras Nečejauskas.

Čempionato balai

balai
DSC_0754