Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Dūminių viskių mėnuo viskio bare „W 1640“ (Kaunas)

2012-03-13
Paskelbk savo straipsnį

Prieš daugiau nei metus įgyvendinti drąsios idėjos nepabūgę kauniečiai, senoviniame rūsyje įkurdino barą, tapusį pirmuoju tokiu per visą Lietuvos istoriją. Birštono ir Kurpių gatvių sankirtoje, unikaliame XVII amžiaus statybos name duris atvėrė viskio baras „W 1640“.

Jauki vieta Kauno senamiestyje kaip mat patraukė ne tik kauniečių ir miesto svečių dėmesį, bet ir autoritetingų pasaulio leidinių, rašančių apie viskį, susidomėjimą. Neseniai garsiame Švedijos žurnale „Allt Om Whisky“ (liet. „Viskas apie viskį“) pasirodė vieno baro vadovų, legendinio Lietuvos didžėjaus Šarūno Karaliaus interviu. Išsamioje, baro „W 1640“ nuotraukomis puoštoje publikacijoje akcentuojamas viskio kultūros proveržis Lietuvoje, pasakojama sėkmės istorija – kaip Kaune pavyko surinkti per 170 viskio rūšių. Už tai barą „W 1640” jau gyrė ir vienas didžiausių, bei įtakingiausių pasaulio viskio žurnalų, net 100 000 tiražu leidžiamas „Whisky Magazine“.

Kovą viskio baras „W 1640“ skelbia dūminių gėrimų ir patiekalų mėnesiu. Š. Karaliaus teigimu, bare susiformavo nemenkas dūminių viskių mėgėjų ratas, tad buvo nuspręsta po šių išskirtinių salyklinių viskių ir giminingų gėrimų pasaulį pasidairyti kiek plačiau. Dūminiai viskiai, distiliuojami nedidelėje Ailos saloje Škotijoje iš durpėmis džiovinto salyklo, todėl išsiskiria nepakartojamu, ekstravagantišku skoniu.

„Dūminį viskį paprastai arba myli, arba nekenčia. Pastebėjome, kad „W 1640“ lankytojų tarpe nemažai tokių, kurie norėtų išbandyti visus dūminio viskio pavyzdžius. Todėl kovą jiems paruošėme išskirtinę programą, kurios jie nepamirš bent iki kitų metų“, - sakė „W 1640“ bendrasavininkas Š. Karalius.

Be jau minėtų Ailos viskių, „W 1640“ bus galima paragauti ir vokiško „rūkyto“ alaus (Rauchenbier) bei kiniškos arbatos „Lapsang souchong“, kuri džiovinama pušies kankorėžių dūmuose. Maisto meniu, be lankytojams jau pažįstamos dūminiame viskyje marinuotos lašišos patiekalų, papildys dar keletas dūmais alsuojančių užkandžių. Tai lietuviškos rūkytos šoninės ir džiovintų slyvų derinys, bei tauriame gėrime čirškintos medžiotojų dešrelės. Beje šie patiekalai patiekiami su viskio bare gaminamomis garstyčiomis, bei pomidorų padažu į kurių receptus, be abejo, taip pat įtrauktas dūminis viskis.

Dūminių gėrimų ir patiekalų mėnesio, pavadinto „Skalsus dūmelis“, metu kovo 28 dieną vyks ir speciali Škotijos dūminių viskių degustacija, jiems viskio baro krautuvėlėje bus taikomos nuolaidos. Daugiau informacijos ieškokite viskiobaras.lt, bei viskio baro „W 1640“ puslapyje Facebook‘e.


Viskio baro „W 1640“ informacija