Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Dioner ir Šiš

2011-12-06
Paskelbk savo straipsnį
Be to, potencialius pirkėjus nuolat vilioja skrudintos mėsos kvapas ir šioks toks natūralių daržovių asortimentas. Tad nenuostabu, kad kebabus parduodantys kioskai dygsta po visą Lietuvą nuo sostinės senamiesčio iki Šventosios paplūdimių. Deja, kiekis anaiptol negarantuoja kokybės: smulkiuose kioskeliuose reguliariai aptinkami maisto ruošimo technologijos pažeidimai, o komponentų kilme, kokybe ir E-priedų kiekiu ramybės dėlei geriau nesidomėti. Ne veltui apie kebebus ir jų gamintojus pastaraisiais metais sukurta kur kas daugiau anekdotų, nei apie kitus patiekalus…

Iš tikrųjų kebabas – tai ne vienas patiekalas, o didelė jų grupė, paplitusi didelėje Azijos dalyje nuo Turkijos iki Indijos ir kiekviename krašte gaminama savaip. Lietuvoje ir kitose Europos šalyse paplito 2 kebabų rūšys, besiskiriančios mėsos įdaro paruošimo būdu: vadinamųjų Dioner kebabų  mėsos įdaras pjaunamas aštriu peiliu nuo vertikaliai besisukanačio iešmo, tuo tarpu Šiš kebabų įdaras kepamas vienetinėm porcijom ant horizontalių iešmų panašiai kaip šašlykas. Kebabo įdarą sudėjus į bandelę arba suvyniojus į lavašą, jis apkepinamas papildomai.  Klasikinis greitojo maisto receptas, lenkiantis sintetinius burgerius pikantiškumu ir tariamu natūralumu! Pažangesnėse užkandinėse, tokiose, kaip sostinės „Jammi“, neretai atsiranda ir kitų šalių panašios technologijos patiekalai: itališki Panini, meksikietiški Buritos, gruzdinti vištienos kepsneliai a la KFC, skrudintos bulvytės ir kiti “plebėjiški” delikatesai. Tokiu būdu praplečiama lankytojų bazė – prie studentų ir pro šalį skubančių vairuotojų prisideda gretimų įstaigų tarnautojai, o švenčių progom - net ir pensininkai. Aišku, taikyti užkandinių asortimentui įprastus patiekalų kokybės kriterijus galima tik sąlyginai, juolab Lietuvoje nėra įsišaknijusių greito maisto vartojimo tradicijų. Tačiau įvertinus paruošimo greitį bei palankų maistingumo ir kainos santykį gali nutikiti taip, kad patenkinamos kokybės kebabų ir sumuštinių užkandinės išstums iš  rinkos žemesniojo segmento didelę dalį tradicinių kavinių.