Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Desertas tik suaugusiems – vyno skonio ledai

2008-07-10
Paskelbk savo straipsnį

Ar kada nors girdėjote apie vyno skonio ledus? Ši puiki mintis kilo vienam someljė, kuris nusprendė ledams suteikti puikų vynų skonį: Champagne, Sagngria Rojo, Riesling, Pinot Noir, Rose, Cabernet Sauvignion.

Jau ir anksčiau alkoholiniai gėrimai buvo naudojami desertų gamyboje arba derinami su ledais, tačiau pirmą kartą sugalvotas vyno skonio šerbetas. Viskas prasidėjo tuomet, kai du draugai Bret Birnbaum ir David Zablocki, kurie bendravo nuo vaikystės, nusprendė atidaryti restoraną. Didelės sėkmės susilaukė desertas, kurį sukūrė Davidas. Draugai nusprendė atidaryti ledų fabriką ir pardavinėti ledus išsinešti. Taip Niujorke buvo įkurta firma „Wine Cellar Sorbets“, kurios prezidentu tapo Bret Birnbaum, o viceprezidentu – David Zablocki. Šių ledų galima įsigyti Niujorko restoranuose, gurmanams skirtose krautuvėlėse, taip pat iš tiekėjų.

Įvairūs šerbetai gaminami iš tikrų vynų, t. y. ledai pagaminti beveik vien iš vyno, todėl yra su „laipsniais“ (iki 5 % alkoholio tūrio). Deja, pagal Niujorko valstijoje galiojančius įstatymus šiuos ledus gali įsigyti ne jaunesni kaip 21 metų žmonės – šis desertas skirtas tik suaugusiems. Ant kiekvieno ledų pakelio yra nurodyta, iš kokio vyno jie pagaminti, regionas, skonis ir kita informacija – visai kaip ant vyno butelio... Įdomu dar ir tai, kad šių ledų sudėtyje yra mažai cukraus bei 0 kalorijų. Produkcijos kiekis yra ribotas, kadangi šie ledai negaminami masiškai. David Zablocki asmeniškai rūpinasi vynu atranka – jis nuolat ieško naujų vynų ir skonių, kuriuos galėtų pritaikyti naujų ledų gamybai. Pagrindinis Davido tikslas yra gaminti ledus naudojant kuo mažiau ne vyno priedų tam, kad būtų juntamas kuo grynesnis skonis.

Vyno pakuočių spalva taip pat atskleidžia, iš kokio vyno buvo pagaminti ledai: sodresnė raudona, švelni šampano ir kitos. Šių metų naujiena – Porto ir sake skonio ledai.

Parengė Elena Germanovič
Šaltinis: kurdesz.pl; winecellarsorbet.com
Nuotraukos: www.outtakes.com; http://gothamist.com
Meniu.lt informacija