Desertas Panna Cotta

Desertas Panna Cotta

INGREDIENTAI (2 porcijos)
3,5  a.š. želatinos;
200 ml. grietinėlės 30%;
200 ml. pieno 3,2%;
100 gr. cukraus;
1 a.š vanilinio cukraus.

GAMINIMO BŪDAS 15 MIN + 3 VAL ATVĖSINIMAS
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje apie 5 – 7 minutes. Vandens pilti tiek, kad apsemtų želatiną. Pakaitinti grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol cukrus ištrips. Atskirai pakaitinti pieną ir nuėmus nuo viryklės, jame ištirpinti želatiną. Želatinai pilnai ištirpus, sumaišyti su grietinėle bei supilstyti į indelius/taures/formeles (recepte minimas kiekis, sakyčiau, tiktų dviems taurėms, todėl jei planuojate dalintis su daugiau žmonių, siūlau atsižvelgt į kiekius). Supilsčius palaukti, kol atvės ir dėti į šaldytuvą minimum 3 valandoms arba pernakt. Gardinti uogom/trintom uogom/žele/uogienėmis ar kitkuo. Skanaus! 

Recepto autorius:https://annacooksatnights.wordpress.com

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną