Dėl pažeidimų sustabdyta „Villon“ restorano veikla

Dėl pažeidimų sustabdyta „Villon“ restorano veikla

Atlikus neplaninį patikrinimą UAB „Villon“ restorane (Vilniaus rajonas, Avižienių seniūnija, Ežeraičio km.) nustatyta, kad restorano virtuvėje tvarkant maistą neišvengiama kryžminės taršos, sušaldyta mėsa ir tigrinės krevetės atšildomos aplinkos temperatūroje, šaldytuve viename padėkle laikoma termiškai apdorota ir atvėsinta paukštiena, neužtikrinama maisto žaliavų, pusgaminių laikymo temperatūra, dalis pusgaminių neženklinta, todėl neįmanoma nustatyti jų tinkamumo vartoti termino (šaldytos sriubos, šaldyta jautienos ir lašišos karpačio, šaldyta antis). Taip pat neprisilaikoma higienos reikalavimų, nekokybiškai valomos mėsos svarstyklės, nesavalaikiai atjungiami ir išvalomi šaldikliai, šaltų patiekalų šaldytuvo lentynos pažeistos korozijos, dezinfekcinis skystis be tinkamumo vartoti termino, darbo vietose nepakabintos jo naudojimo instrukcijos.

Patikrinimo metu buvo atrinkti nuoplovų mėginiai nuo gamybinio inventoriaus bei darbuotojų rankų. Gavus tyrimų atsakymus paaiškėjo, kad nuoplovų mėginiuose, paimtuose nuo svarstyklių žaliai mėsai, dubens salotų maišymui, šaldytuvo lentynos bei konditerinių svarstyklių aptiktos koliforminės bakterijos.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu restorano veikla laikinai sustabdyta, neženklinti produktai uždrausti naudoti. Įmonei nurodyta atlikti maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekciją. Už nustatytus pažeidimus pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodeksą įmonės atsakingam asmeniui skirta 800 litų bauda.


VMVT informacija

2011 08 09

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną