Dėl higienos reikalavimų pažeidimų laikinai sustabdyta restorano „Seklyčia“ veikla Vilniuje

Dėl higienos reikalavimų pažeidimų laikinai sustabdyta restorano „Seklyčia“ veikla Vilniuje


Sprendimas priimtas po š. m. lapkričio 4 d. atlikto patikrinimo. Patikrinimas pradėtas gavus vartotojos nusiskundimą, kad minėtame restorane patiektoje arbatinuke užplikytoje arbatoje rado negyvą tarakoną. Patikrinimo metu nustatyta, kad restorane spalio mėnesį 2 kartus buvo atlikta gamybinių patalpų dezinsekcija – naikinti kenkėjai. Tačiau nors dezinsekcija buvo atlikta tinkamai ir efektyviai, restorano personalas po šių darbų netinkamai išvalė gamybines patalpas. Restorano virtuvėje (ant grindų, po įrenginiais ir baldais) rasta gausybė negyvų tarakonų.

Įvertinus situaciją, restorano veikla nedelsiant sustabdyta, o atsakingiems asmenims nurodyta atlikti generalinį visų gamybinių patalpų valymą.

„Šiandien situaciją aptarėme su restorano savininkais ir juos informavome, kad veiklą restoranui bus leista atnaujinti tik po to, kai bus įvykdyti nurodymai dėl tinkamos gamybinių patalpų higienos būklės užtikrinimo“, — sakė Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Saulius Surginevičius


VMVT informacija


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną