Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

INGREDIENTAI (6 bandelės) 

Bandelėms:

250 g. miltų

5 g. sausų mielių

1/2 v.š. cukraus

1/2 a.š. druskos

125 ml. pieno

30 g. sviesto

pusės kiaušinio plakinio (apie 30 g)

Pabarstymui: 

50 g. minkšto sviesto

65 g. cukraus

1,5 a.š. cinamono

GAMINIMO BŪDAS (15 min. + 15 min.)

Į nedidelį puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas ištirps. Palikite, kad truputį atvėstų (tiek, kad įkišus pirštą, nebūtų karšta). Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sausas mieles ir cukrų. Kai pieno ir sviesto mišinys atvės, pilkti jį į sausus ingredientus. Ten pat supilkite kiaušinio plakinį ir pradėkite minkyti. Minkykite tol, kol tešla taps vientisa ir glotni (su kombainu man tai užtruko apie 5 min). Suformuokite rutulį ir dėkite į švarų indą. Uždengite ir leiskite, kad pakiltų (apie valandą). 

Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį (apie pusės cm storio), aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Susukite į ritinį ir supjaustykite į 6 bandeles. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (jei forma nėra atsegama, popieriaus nereikia) ir sudėkite bandeles. Užklokite ir leiskite dar kokį pusvalandį joms pakilti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite kepti 30 min. Išėmę galite aplieti glajumi, bet nebūtina. 

Originalus receptas iš knygos "Beatos virtuvė: kepinių knyga"

Recepto autorė: 

https://virtuvezaliems.wordpress.com/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną