Česnakinės bulvytės

Česnakinės bulvytės

INGRIDIENTAI (2-3 porcijos)

5 vnt. bulvių
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
3 vnt. česnako skiltelių
80 g. kietojos sūrio
0.5 valg. šaukšto džiovintų prieskoninių žolelių (tinka įvairiausių žolelių mišinys: provanso, itališkų ar kitas)
0.5 arbat. šaukšto maltų judųjų pipirų
1 arbat. šaukštelio druskos

GAMINIMO BŪDAS (20 min. + 40 min.)

Skiltelėmis supjaustyti bulves. Jeigu odelė storesnė - prieš tai nulupti. Susmulkinkite česnaką ir didesniame, kad būtų patogu, dubenyje į bulves įmaišyti visus - išskyrus sūrį - ingredientus. Skardą padengti kepimo popieriumi. Sudėti bulves vienu sluoksniu ir užtarkuoti kietojo sūrio. Iki 200 laipsnių įkaitinti orkaitę ir kepti apie 40 minučių (kol gražiai paskrus).

Kaip pagardas labai tinka jogurtinis padažas (jogurtas su įvairiomis žolelėmis ir šiek tiek įtarkuotos citrinos odelės).

Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną