„Cafe Libre“ - skonis ir kokybė (Vilnius)

„Cafe Libre“ - skonis ir kokybė (Vilnius)

Birželio 27 dieną, Aušros g. 9 duris atvėrė nauja kavinė, intriguojančiu pavadinimu „Cafe Libre“. Kalbiname kavinės šeimininką, kuris pasakoja, jog pavadinimas kilo spontaniškai, o „libre“ reiškia laisvę. Prieš tai buvusi bandelinė vos per du su pusę mėnesio virto solidžiu stiliumi įrengta kavine. Pamaloninti gardžiais europietiškos virtuvės patiekalais čia sugrįžta ne vienas.

Tai patyrusio virtuvės šefo iš užsienio nuopelnas. Virtuvės šefas ir šeimininkas vienas kitam antrino, jog apsilankius ne viename Vilniaus restorane ar kavinėje jiems deja teko nusivylti kainos ir kokybės santykiu... Todėl šios kavinės koncepcija – svečiui pasiūlyti skanų, gerai pagamintą patiekalą už jį atitinkančią kainą. Taip pat vertėtų pabrėžti, kad orientuojamasi ir į skonio standartus – vieną kartą paragavę patiekalo, kitą kartą užsukę ragausite tokį pat. Virtuvėje nenaudojami cheminiai priedai, gaminami natūralūs sultiniai, padažai, nenaudojami konservantai.

Kavinė darbą pradedą 9 ryto, tad čia galima ir papusryčiauti. Dieną šefas siūlo pradėti omletu, kiaušiniene su įvairiais priedais, blyneliais, prancūziškais rageliais, skrebučiais su medumi, varške ir vaisių uogiene. Valgiaraštyje rasite salotų, sriubų, karštųjų patiekalų. Vegetarai ir mažieji taip pat neliks alkani. Yra keletas makaronų patiekalų. Pabandykite „Romos“ salotų su kepta vištiena, virtu kiaušiniu be lukšto, ančiuvių užpilu bei tagliatelle su grybais ir špinatais, grietinėlės ir muskato padaže... Čia tikrai verta grįžti – porcijos didelės, užtenka užsisakyti vieną patiekalą ir skrandis tikrai liks patenkintas. Pasak „Cafe Libre“ virtuvės šefo - didžiausias pasiekimas, kai svečiai jo maistą valgo, juo mėgaujasi ir išeina patenkinti. Virtuvės šefas pastangas spėjo įvertinti ir užsienio svečiai, kurie čia lankėsi ne kartą.

Norinčių stipriau užkąsti didkepsniai bus kaip tik. Kavinėje jie patiekiami netradiciškai – su špinatais, bulvių ir triufelių koše, kepenėlėmis ir sūrio-džino padažu.

Iš desertų galima išskirti traškius blynelius su maskarpone sūriu, avietėmis ir mėtų padažu – tikras skanėstas, kurio kitur nerasite. Be šio smaližiai galės pasisaldinti ir klasikiniais desertais. Kavinėje gaminamas keturių rūšių karštas šokoladas su čili, avietėmis, romu bei kitais priedais...

Karštą vasaros dieną malonu prisėsti lauke, atsigaivinti šalta arbata arba šaltu, čia pat pilstomu čekišku „Bernard“ alumi arba gardžiais kokteiliais. Vyną mėgstantiems pasiūlys Italijos, Čilės ir stalo vynų.

„Cafe Libre“ galima surengti pobūvį iki 50 žmonių, furšetą iki 80. Čia galite švęsti gimtadienius, jubiliejus, vestuves, krikštynas ir kitas svarbias gyvenimo akimirkas, rengti megvakarius/bernvakarius, vakarėlius, degustacijas, pristatymus.

„Cafe Libre“ šeimininkas atskleidė, kad ateityje sostinėje planuoja atidaryti dar daugiau maitinimo įstaigų...

Daugiau apie kavinę>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Cafe Libre“ archyvo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną