Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Būsi trečias“ švenčia penkiolikos metų gimtadienį (Vilnius)

2010-05-24
Paskelbk savo straipsnį

Tai vienas pirmųjų barų Totorių gatvėje. „Būsi trečias“ gegužės 24 dieną švenčia penkiolikos metų gimtadienį. Kas pasikeitė per šį laiką ir kuo ruošiasi stebinti savo svečius ateityje – apie tai kalbamės su „Būsi trečias“ šeimininkais.

Gyvas alus ir alaus kokteiliai

„Būsi trečias“ pasitinka neįpareigojanti aplinka bei tradiciškai nesikeičiantis pirmas aukštas. Žmonės čia lankosi patys įvairiausi – nuo jaunimo iki senimo. Kristupas Dacius, aludės direktorius teigia, kad „Būsi trečias“ sau vietą atras kiekvienas. Baras garsėja vietoje gaminamu alumi, o taip pat alaus kokteiliais, kurie maišomi net 13 skonių.

Išsiplėtė patalpos ir alaus asortimentas

Pasak aludės bendrasavininko, vieno iš steigėjų, Romualdo Daciaus (Kristupo ir Martyno tėvas) per penkiolika metų buvo daug nuveikta. Nuo vieno aukšto aludė žymiai prasiplėtė: įrengtas antras aukštas, banketinė ir kiemo salė, dabar lankytojai kviečiami ir į „Triušio“ salę. Įėjimą į ją rasite pirmame aukšte po laiptais. Pavadinimas gana šmaikštus, ir kilo nuo salėje kabančio šio mielo gyvūno paveikslo.

„Per penkiolika metų išsiplėtė ne tik patalpos, tačiau ir alaus cechas, jame bačkų pagausėjo nuo penkių iki devynių. Iš pradžių gaminome tik šviesų alų, po to atsirado juodas, o neseniai savo svečiams pristatėme ir „Būsi trečias“ brandųjį alų. Tikimės, kad po penkiolikos metų galėsime pasiūlyti dar platesnį alaus asortimentą.“ ,- komentavo R.Dacius.

Per 15 metų valgiaraštis pasikeitė nežymiai

Meniu nuo veiklos pradžios pasikeitė nežymiai: receptūros tobulintos, meniu taip pat atsirado nauji patiekalai, tačiau užsukę visada rasite tradicinių valgių. Žirniais su spirgais ir kepta duona – vieni populiariausių užkandžių prie alaus. Ne mažiau lankytojų simpatijų užkariavo ir „Bremeno muzikantai“ – bulvinių blynų bokštas su jautiena, kiauliena ir vištiena. Nenusivilsite paragavę ant griliaus keptos kiaulienos sprandinės, karštai marinuotos aluje, pateikiamos su daržovėmis ir virtomis bulvėmis su lupenom tar-tar padaže.

Prie grilio patiekalų...

Beje, prasidėjus grilio patiekalų sezonui, aludės direktorius primena, jos galima įsigyti „Būsi trečias“ alaus išsinešimui: „Prie grilio patiekalų puikiai tinka šviesus ir brandusis „Būsi trečias“ alus. Pirmojo litras kainuoja 9 lt, o antrojo – 11 Lt, taip pat išsinešimui galima įsigyti ir juodojo alaus.”

Naujovės - vynų ir knygų lentynos

Nors daugelis sostinės ir užsienio svečių mina Totorių g. veikiančio „Būsi trečias“ baro slenkstį dėl gyvo alaus, čia taip pat savo mėgstamų gėrimų atras vynų mėgėjai. Pastarieji kviečiami prie vynų spintos: apžiūrėti butelius, paskaityti etiketę ir išsirinkti labiausiai patinkantį vyną...

Kaip teigia „Būsi trečias“ bendrasavininkas, Martynas Dacius, vyno skonio ir aromato niuansai – subtilus dalykas. Vynų spintą „Triušio“ salėje. Vynai parenkami išskirtinesni, pavyzdžiui prieš kurį laiką spintoje galima buvo rasti kinietiško vyno. Kadangi vynas pastoviai keičiasi, asortimentas nėra pastovus. Čia galite atrasti vyno iš Naujosios Zelandijos, JAV, Australijos, Austrijos. Vyno butelio kaina svyruoja nuo 22 iki 55 Lt.

„Būsi trečias“ taip pat siūlo pasigaminti individualią trauktinę. Tereikia susimokėti 63 Lt mokestį už butelį degtinės „Wyborowa“ (0,7 l), o žoleles ir kitus priedus dovanoja baras. Ragauti gėrimą galima jau po savaitės.

Daugiau apie trauktinę>>

Dar viena „Būsi trečias“ naujiena – knygų lentyna, kurioje rasite pasakų, lietuvių rašytojų klasikos, istorinių veikalų ar kelionių gidų aprašymų. Jeigu namuose aptikote nereikalingų knygų - „Būsi trečias“ su malonumu jas priglaus. Knygos mėgsta būti skaitomos...

Daugiau apie „Būsi trečias“>>

Elena Germanovič
Nuotrauka: inmagine.com
MENIU.LT informacija

2010 05 24