Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Būsi trečias“ pristato naują alaus rūšį (Vilnius)

2009-09-11
Paskelbk savo straipsnį

Jau ne vienerius metus pastovių lankytojų gausa besidžiaugiantys, Totorių gatvėje veikiančios aludės šeimininkai šįkart pristato dar vieną naujieną – nuo šiol alaus mėgėjai galės paragauti ir „Būsi trečias“ brandžiojo alaus. Jis taip pat verdamas vietoje ir nepasterizuotas.

Dar didesnis pasirinkimas

„Nuo šiol pas mus galima ragauti trijų, čia pat vietoje gaminamų alaus rūšių. Senamiestyje tai bene vienintelė tokia vieta. Dabar šio gėrimo mėgėjai turi didesnį pasirinkimą – gali rinktis šviesų arba tamsų alų, kurį dar vadiname juodu, o taip pat pabandyti naujos rūšies – sodrios gintaro spalvos, ištobulintos receptūros brandžiojo alaus. Pastarasis sukurtas mūsų aludario, kuris norėjo išreikšti savo individualumą – jam tai puikiai pavyko!“, - pasakoja aludės komercijos direktorius, Kristupas Dacius, kuris kartu su dvyniu broliu padeda tėvui versle.

„Jeigu iš 15 rūšių alaus reikėtų rinkti geriausius, esu įsitikinęs, kad per aklą degustaciją „Būsi trečias“ brandusis alus patektų į trejetuką. Jis ilgai brandintas – išlaikomas net 2 mėnesius, tuo tarpu kai paprastas alus pagaminamas per 3 savaites. Kuo ilgiau brandinamas alus, tuo jame daugiau šarmo. Tai gyvas produktas – jis gali kalbėti, šnabždėti, sproginėti, belieka degustuoti“, - entuziastingai komentuoja aludės šeimininkas bei alaus žinovas, p. Romualdas Dacius.

Užsukti verta...

Į „Būsi trečias“ užsukti verta ir dėl kitų naujienų. Prie alaus galima užsisakyti naują užkandą – mažų apkeptų sūrių žuvyčių. Porcija nemaža, apie 300 gramų, todėl lankytojai ne tik užkąs, bet ir pasisotins. Kaina taip pat labai patraukli.

Paįvairintas ir desertų meniu. Smaližiams atras net keletą naujų gardėsių – medaus torto, gaminamo pagal seną armėnų šeimos receptą bei „mamos“ pyrago, kurį kepa pati Kristupo mama. Tortas kiekvieną dieną vis kitoks: su sezoniniais vaisiais, daržovėmis, uogomis. Meniu atsiras ir kokteiliai – keli vieno gurkšnio ir keletas tradicinių.

Tiesa, aludėje nuo šiol sporto varžybų transliacijos perkeliamos į antrą aukštą – čia, dideliame ekrane visi krepšinio aistruoliai kviečiami stebėti Europos vyrų krepšinio čempionatą. Transliuojami bus ir kitų sporto šakų svarbesni čempionatai.

Daugiau apie aludę>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Būsi trečias“ archyvo
Meniu.lt informacija