Burokėlių užkandis su gervuogėmis ir ožkos sūriu

Burokėlių užkandis su gervuogėmis ir ožkos sūriu

Nacionalinės šefų rinktinės narys Jevgenijus Volkov mėgsta improvizuoti skoniais. Šįkart dalinasi burokėlių užkandžio receptu, kuris nors ir atrodo paprastas pagaminti, bet savo skoniu nustebins net išrankiausius. Šiam patiekalui siūlome naudoti marinatą, kuris praplės jūsų skonių paletę.

INGREDIENTAI  
Karvės pieno sūrio kremas 60 g
Citrinos sultys 15 g
Virtas burokas 60 g
Gervuogės arba avietės 20 g
Ožkos sūris 40 g
Krapų / petražolių aliejus 10 g
Marinatas prie burokėlių užkandžio 15 g
Akmens druska pagal skonį
Aliejaus šlakelis (pasirinktinai)
„Tellicherry“ pipirai

GAMINIMAS (30 MIN)
Išverdame, nulupame buroką ir supjaustome plonais apskritimais. Iš gautų apskritimų apvalia formele išspaudžiame lygius apskritimus ir apšlakstome marinatu prie burokėlių užkandžio. Minkštas karvės sūris sumaišomas su citrinos sultimis ir druska. Ožkos sūris laužomas į smulkius gabaliukus. Trintuvu suplakamas aliejus su petražolėmis ir krapais iki žalios aliejaus spalvos ir nukošiamas nuo minkštimo. Sudedame į lėkštę minkštą karvės sūrį, tvarkingai sudėliojame burokėlio rutuliukus. Laužytą ožkos sūrį ir gervuoges sudėliojame tarp burokėlių, apšlakstome žolelių aliejumi ir marinatu. Galime puošti kiškio kopūstais arba kitais daigais.

Skanaus!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną