Burokėlių ir pupelių užtepėlė

Burokėlių ir pupelių užtepėlė

Šitą užtepėlę galima pavadinti humuso pussesere, nes ingredientai ir galutinis rezultatas labai panašūs. Turėjau vieną jau suvargusį burokėlį, galvojau, ką įdomaus iš jo padaryti... Galvoj gimė keptų burokėlių ir juodųjų pupelių derinys, bet galvojau, kad nieko įspūdingo nesigaus ir net nesidalinsiu receptu. Klydau! Skonis visiškai pranoko visus lūkesčius,sunku net apibūdinti - burokėlių saldumas vaidina pagrindinį vaidmenį. Pagrinde, kuo skiriasi nuo šiaip humuso su burokėliais, tai kad čia jie yra pakepti orkaitėje, o taip atsiskleidžia visas burokėlių skonis.

INGREDIENTAI
1 virto vidutinio dydžio burokėlio
Šaukšto aliejaus
Žiupsnio druskos, pipirų, rozmarino
1/4 šaukštelio česnakų miltelių
Pakelio juodų pupelių (230g)
Šaukšto juodųjų sezamų
3 šaukštų sezamų aliejaus (galima keisti alyvuogių)
4 šaukštų vandens 
1/2 šaukšto citrinos sulčių
1/2 šaukštelio druskos
1 skiltelės česnako
Žiupsnio pipirų ir žolelių mišinio
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos

GAMINIMAS
1. Burokėlį supjaustome ir sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Dedame kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę apie 10-15min.
2. Pupeles nuplauname po tekančiu vandeniu. Visus ingredientus (ir iškepusius burokėlius) dedame į virtuvinį kombainą ir malame iki vientisos masės.
3. Vandens kiekį reguliuojame pagal norimą užtepėlės tirštumą.  Kelias dienas užtepėlę galima laikyti šaldytuve.

@Follow Your Spoon

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną