Burgeriai iš lęšių ir graikinių riešutų su kreminiu avokadų padažu

Burgeriai iš lęšių ir graikinių riešutų su kreminiu avokadų padažu

INGREDIENTAI (2 porcijos)
Burgerui:
1 stiklinės virtų lęšių (1/3 stiklinės nevirtų);
100 g graikinių riešutų;
1 vnt. didelio svogūno;
1/2 vnt. (pusės) morkos;
1 v. š. maltų kuminų;
2 v. š. sojos padažo;
1 v. š. alyvuogių aliejaus.

Avokadų padažui:
1 vnt. avokado;
1/2 vnt. (pusės) citrinos sulčių;
1/2 a.š. (žiupsnio) druskos.

GAMINIMO BŪDAS (40 MIN)
Lęšius išvirti. Svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti keptuvėje ant nedidelės kaitros, kol suminkštės. Graikinius riešutus lengvai apkepti sausoje keptuvėje. Morką sutarkuoti per smulkią tarką. Pakeptus svogūnus, lęšius, riešutus ir morkas sudėti į maisto smulkintuvą ir sumalti iki vientisos masės. Masę sumaišyti su sojos padažu ir prieskoniais. Formuoti du didesnius burgerio paplotėlius, jei valgysite su bandele arba norimo dydžio mažesnius paplotėlius. Suformuotus burgerio paplotėlius dėtį į įkaitintą keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių (versti su dviem didesnėmis mentelėmis, kad masė nesubyrėtų). Padažui sutrinti avokadus su citrinos sultimis ir druska. Burgerio paplotėlius dėti ant bandelių, pagardinti padažu, svogūnais, pomidorais ar salotomis.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną