„Bunte Gans“ – vokiškos tradicijos Vilniaus senamiestyje

„Bunte Gans“ – vokiškos tradicijos Vilniaus senamiestyje

Vilniečiams jau žinomos kavinės „Buga“ šeimininkai nusprendė atidaryti vokiško stiliaus restoraną. Kodėl toks neįprastas ir, galbūt, sunkiai įsimenamas pavadinimas? Iš vokiečių kalbos išvertus, „Bunte Gans“ reiškia „spalvota žąsis“, o pirmosios keturios raidės ir sudaro pavadinimą „BUGA“.

Vokiška tematika pasirinkta neatsitiktinai

„Pirmiausia norėjosi išskirtinumo. Vokietijai esu neabejingas. Man patinka vokiškų restoranų atmosfera – šurmulys, vokiška muzika sukuria ypatingą nuotaiką. Vokiškas alus, vynas, o ir maistas – dešros, šniceliai, karkos – labai skanus. Tarkim, lietuviškai pagaminta karka dažniausiai būna parūkyta, bent jau mes taip esame įpratę, o štai vokiečiai mieliau renkasi virtą arba apkeptą karką. Virtuvės šefas siūlo paragauti ne tik karkos, bet ir didkepsnių, guliašo, šnicelių, žuvies, midijų, sriubų, keptos žąsies ir kitų gardžių patiekalų. Beje, kai kurie produktai (dešra, karka, jautiena didkepsniams) atkeliauja iš pačios Vokietijos.“

Darbo dienomis nuo 11 val. už 15 Lt siūlomi dienos pietūs. Visi patiekalai gaminami pagal tikrąsias vokiečių tradicijas arba yra sukurti virtuvės šefo Thomo Pieters. Tiesa, sekmadieniais čia - didkepsnių diena. Restorane skamba vokiška muzika. Interjerą kūrė žinomas architektas Audronis Vydžius. Jau seniai bendradarbiaujame. Jis žino mūsų norus ir jam puikiai sekasi juos išreikšti. Lankytojus norime supažindinti su vokiečių virtuve, tradicijomis, suteikti galimybę paragauti tikrai skanaus „Rieslingo“. Tiesa, alus čia tik vokiškas, lietuviško kol kas nesiūlome, tačiau esant poreikiui, gal ir bus“, – pasakojo savininkas Arvydas Valeika.

„Išprotėjęs“ virtuvės šefas

„Išprotėjęs“ – gerąja prasme. Thomui be proto patinka gaminti. Virtuvėje jis sukiojasi nuo aštuonerių metų. Jis atvyko iš Kiolno, dirbo Australijoje, Naujoje Zelandijoje, JAV, Ispanijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Danijoje. Išmaišęs vos ne visą pasaulį, dirbęs su įvairiais bei geriausiais šefais, Thomas turi išties didelę patirtį, o taip pat yra gavęs ne vieną apdovanojimą. Lietuvoje tai pirmasis jo darbas. Mūsų restorane jis sudarinėja visą valgiaraštį. Visi patiekalai yra tradiciniai vokiečių arba sukurti paties virėjo. Thomas pats gamina dešras, kepa nuostabaus skonio naminę šviežią duoną su alyvuogėm, kurią patiekia su sviestu, pagardintu žolelėmis. Prie puodelio kavos ar arbatos būtinai paragaukite desertų... Patiekalai nėra sudėtingi ar įmantrūs, tačiau viskas pagaminta su didele meile“, – kalbėjo ponas Arvydas.

Restoranas „Bunte Gans“ – nedidukas, bet labai jaukus. Čia telpa apie 60 svečių. Pageidaujant, užuolaidų širma gali būti atskirta erdvė. Darbo dienomis restoranas dirba nuo 11 iki 24 valandos, savaitgaliais ilgiau. Salėje yra didžiulis ekranas, sienos dekoruotos įvairiais vaizdais, staliukai papuošti siuvinėtomis servetėlėmis.

Vakarais ar savaitgaliais vokiečiai mėgsta pabendrauti malonioje kompanijoje. „Bunte Gans“ šeimininko tikslas ir buvo sukurti tokia vietą Vilniuje – jaukiam pasisėdėjimui draugų ar artimų žmonių rate, pabendrauti mėgaujantis gardžiais patiekalais ir gero vokiško vyno taure.


Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: Andrius Zeigis

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną