Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Brangiausias patiekalas su kariu

2009-06-08
Paskelbk savo straipsnį

81-ojoje „Oskarų“ ceremonijoje triumfavęs „Lūšnynų milijonierius“, pelnęs net aštuonias auksines statulėles, atsirado ir DVD formatu. Šia proga Londone įsikūręs indų virtuvės restoranas, „Bombay Brasserie“ siūlo brangiausią pasaulyje patiekalą su kariu. Jį užsisakyti gali ne kiekvienas – patiekalas kainuoja net 2000 svarų arba apytiksliai 7960 Lt. Skaičius tikrai įspūdingas.

Užsisakius „Samundari Khazana“ patiekalą, išvertus „Jūros gėrybių lobį“, restorano svečiams bus patiekti Beluga ikrai, stambios jūros sraigės (Abalone; Haliotis rufescens), omarai. Patiekalas puoštas aukso drožlėmis bei gardinamas triufeliais. Beluga eršketų ikrų kaina gali siekti rinkoje nuo 7 iki 10 tūkstančių dolerių už kilogramą. Tai brangiausia ikrų rūšis pasaulyje. Tuo tarpu aukso drožlėmis puošiami brangiausi pasaulio patiekalai, desertai ir kokteiliai.10 gramų aukso drožlių kainuoja apie tūkstantį svarų arba apie 4000 Lt. Jūros sraigės taipogi nepigios – 300 svarų už kilogramą, o škotiškas omaras – 80. Taigi restorano svečiams siūlomas išties įmantrus ir gurmaniškas patiekalo variantas. Jūros gėrybės marinuojamos čili ir tamarindo padaže, baltųjų triufelių, tuo tarpu Beluga ikrai sukraunami į vyšninių pomidorų puseles, patiekalas puošiamas valgomu auksu ir baltais triufeliais.

Restorano šefas yra įsitikinęs, kad patiekalą užsisakys nemažai svečių, tuo tarpu ekspertai linkę abejoti. Andy Morris, GQ žurnalui komentavo: „Nė vienas patiekalas, nesvarbu kokiu tauriu metalu padengtas ar su tiek daug omarų, kas atrodo kaip vandens žmogaus (komiksų herojus) pusryčiai, negali pateisinti tokio didžiulio mokesčio.“ Kai kurie taipogi teigia, kad šis geriausias indų virtuvės restoranas Londone, turintis gerą vardą ir įsiveldamas į šią intrigą, siūlydamas lankytojams „absurdišką“ patiekalą rizikuoja, jog ankstesnis jų įvaizdis nublanks.

Atsižvelgiant į „Jūros gėrybių lobio“ atsiradimo aplinkybes, jo kaina sudaro tikrai daugiau nei eilinio Afrikos lūšnyno gyventojo metinės pajamos. Dėl šios priežasties, šis sumanymas irgi kritikuojamas.

Nepaisant kontraversiškų nuomonių, virtuvės šefas įsitikinęs, kad vis dar yra žmonių, kurie norės tokiu būdu išleisti pinigus ir paragauti šio patiekalo su kariu – atrasti naujus potyrius. Prahlad Hegde teigia, jog patiekalas gaminamas pagal mamos receptą, tik naudojant pačius geriausius ingredientus pasaulyje.

Elena Germanovič
Šaltinis: hinduonnet.com; dailyfork.com
Nuotraukos: thesun.co.uk; movies.ndtv.com
Meniu.lt informacija