Brangiausia ir vienuolius pakerinti sriuba

Brangiausia ir vienuolius pakerinti sriuba
Sraigių ikrai, įmantrūs ledai su aukso dulkėmis ar kokteiliai su deimantais... atrodo, kad pasaulio gurmanų nebeįmanoma nustebinti niekuo... Visgi, į dar vieną kainos rekordininkių sąrašą pretenduoja kiniška sriuba „Buddha Jumps over the Wall“. Išvertus pažodžiui - „Budos šuolis per sieną“. Keista, bet šio patiekalo paragauti reikia vykti ne į Kiniją, o į Londono restoraną „Mr. Kai“.

Sriubą gamina virtuvės šefas Alex Chou. Kuo gi ypatinga sriuba, kad lėkštė jos kainuoja 214 JAV dolerių? Niuansų netrūksta, pirmiausia, į senolių receptą papildė auksu, tiesa, maistinio, taip, kad pergyventi nereikia, sriuba – valgoma. Antra, ryklio pelekai ir kitos šios žuvelės dalys, įeinančios į sriubą, taipogi ne patys pigiausi ingredientai pasauly. Be jų, jūros agurkai ir šukutės, japoniškas grybas, ženšenis ir Parmos jautiena.

Beje, sriubos pavadinimas „Budos šuolis per sieną“ susijęs su legenda. Kartą po Tibetą klajojanti ekspedicija, kad būtų patogiau, visus turėtus produktus sudėjo į vyno ąsotį. Produktų buvo nemažai. Vėliau, ąsotį netyčia padėjo ant laužo. Kaisdamas, keistasis patiekalas ėmė skleisti dievišką aromatą, ir vienuoliai, įsikūrę netoliese esančiame budistų vienuolyne, per sienas brovėsi norėdami paragauti skanėsto. Ištiesų, budistų vienuoliai yra vegetarai ir norint juos pakerėti, reikia nežemiško skonio patiekalo. Nors tai tik legenda, sriuba, nors tik kaip prielaidą, tačiau gavo ypatingą pavadinimą.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: thegoodlife.ru
Nuotraukos: Telegraph.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną