Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Brangiausi pasaulyje desertai

2008-09-22
Paskelbk savo straipsnį

Šiuolaikiniai desertai skirti ne tik pasaldinti išrankiausius, išlavintus gurmano skonius, bet kartu ir padeda išsiskirti su apvaliomis spalvotųjų banknotų sumelėmis. Pristatome tris pačius brangiausius pasaulyje desertus.

1. Arnaud braškės
Kaina 1,4 mln JAV dolerių
Kulinariniai šedevrais garsėjantis virtuvės šefas Arnaud Casbarian šiam desertui panaudojo tik pačius geriausius ingredientus, kurie jau tapo legenda. Šiame nuostabą keliančiame gardumyne pati saldžiausia braškė išmirkyta prabrangiame vyne, papuošta mėtos lapeliais ir grietinėle. Kodėl taip brangu? Kainą pakelia žiedas su rožiniu, 15 karatų briliantu, su kuriuo ir patiekiamas šis unikalus desertas.

2. The Fortress Stilt Fisherman Indulgence
Kaina 14,500 JAV dolerių
Po tokiu sudėtingu pavadinimu slypi nepamirštamo skonio desertas. Žaliai melsvo atspalvio žvejo plaustas uždėtas ant išlieto iš pieniško šokolado stiebo. Visas kūrinys prijungtas prie paties deserto. Pastarasis pavaizduotas kaip bokštas ir pagamintas iš egzotiškų vaisių. Deserto gimtinė – Šri-Lanka.

3. Macaroons Haute Couture
Kaina 7.414 JAV dolerių
Migdoliniai biskvitai su dviejų sluoksnių bėzė, pertepti pasakišku grietinėlės kremu. Šis saldumynas beprotiškai populiarus Prancūzijoje. Už 7,414 JAV dolerių virtuvės šefas Pierre Herti siūlo specialius ingredientus: balzamo actą, unikalius papildus arachisinį sviestą ir pabaigai šokoladinį užpilą su raudonu vynu. Maloniausias momentas – jog pats galite nuspręsti, kas šiandien taps svarbiausiu ingredientu jūsų deserte.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.thegoodlife.ru
Nuotraukos: www.thegoodlife.ru
Meniu.lt informacija