"Benvenuto e buon appetito"

"Benvenuto e buon appetito"
Prigimtinė teisė į puodelį geros espresso

Nors Italijoje kavamedžiai neauga, būtent ši šalis tituluojama kavos namais. Juokaujama, jog ženkliai pabrangus kavai, italai išeitų į gatves streikuodami už savo prigimtinę teisę į puodelį geros espresso kavos.

„Buon Giorno“ – meka tikros, ką tik sumaltos, profesionaliai paruoštos espresso kavos mėgėjams. „Lietuvos rinką užkariavo specializuotos kavinės, kuriose geriami įvairiausi kavos ir pieno kokteiliai, o espresso gėrimo kultūra stumiama į šoną. Mes manome, kad žmogus privalo rasti laiko sau pasimėgauti kava. Jaukioje,  neįpareigojančioje aplinkoje priglausti prie lūpų akmens masės puodelį ir gurkštelti ypatingos kokybės kavos, o ne lakstyti su kavos gėrimu popieriniame puodelyje po miestą“, – pasakoja „Buon Giorno“ vadovas Egidijus Trumpa.

„Buon Giorno“ siūlo ypatingą kavos rūšį, kurios nėra daugiau niekur Lietuvoje, 100% arabica kavų mišinys iš rinktinių pupelių, tobulai paskrudintas ir malamas čia pat, tik svečiui užsisakius kavos. Ragautos kavos galima nusipirkti ar užsisakyti į biurą.

Prie kavos

Lietuvoje dar nedaug užsienyje taip pamėgtų kavinės ir gourmet krautuvėlės duetų. „Buon Giorno“, atradusi dar neužpildytą nišą, būsimiems rinkos dalyviams aukštai iškėlė kartelę. Jauki senamiesčio atmosfera jaučiama vos įžengus pro duris. Masyvus ąžuolinis stalas, prie kurio vyksta įdomiausi pokalbiai apie krautuvėlės skanumynus ar jų degustacijos. Receptorius sužadinantys, visada šviežio maisto kvapai ir šiek tiek bohemiška salytė su namų atmosfera. Čia prie kavos būtinai turite paragauti panini sumuštinių su vietoje kepta focaccia duona arba kvapnių cantuccini ir itališkų šokoladinių saldainių su vyšnių, mėtų, lazdynų riešutų, pistacijų, viskio, kavos, vyno Chianti ir kitais įdarais.

Gurkšnodami kavą, nepraleiskite progos susiplanuoti gurmanišką vakarienę namuose, nes produktų gausa „Buon Giorno“ – geriausias fantazijos šaltinis. Lentynose čia šviežia, tikroji mozzarella, gaminama iš buivolų pieno, Parmigiano, Grana Padano, šeimyninių Italijos ūkių ožkų ir karvių pieno sūriai. Pasirūpinta ir tikros mėsos gerbėjais: vytintas Parmos kumpis, virtos dešros – viskas gaminama iš aukščiausios kokybės mėsos. Makaronai ravioli, saulėje džiovinti pomidorai, kaparėliai, risotto ryžiai ir žinoma itališki vynai, Limoncello, Grapa ir kiti taurūs gėrimai.

„Buon Giorno“ Vokiečių gatvėje – ne vienintelė. Kaune taip pat įsikūrė krautuvėlė, taverna ir trattoria. Kiekvieną savaitgalį visose „Buon Giorno“ erdvėse vyksta degustacijos, kurių metu ragaujama ir dalinamasi žiniomis.

„Buon Giorno“ taverna: Vilniaus g. 34, Kaunas
„Buon Giorno“ krautuvėlės: V. Putvinskio g. 72, Kaunas ir Vokiečių g. 20, Vilnius

„Buon Giorno trattoria“: S. Daukanto g. 14, Kaunas

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną