Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

BBQ gali būti dar daugiau nei galbūt įsivaizduojate

2017-08-08
Paskelbk savo straipsnį

Pasaulis nuolat vaikosi madų: sušiai, mėsainiai, spurgos.. Išgirdę trumpinį BBQ, užuodžiame salsvą dūmo kvapą, burnoje pradeda kauptis seilės ir, atrodo, dantys taip ir susminga į minkštą, apskrudusį šonkauliuką, apipiltą gausiu kvapniu ir tirštu BBQ padažu. Tačiau ar tai vienintelė teisinga asociacija? Ant grotelių kepta pica. BBQ pica? O, taip!..

Bob & Timmy‘s Grilled Pizza, Rod Ilandas, JAV 

Picerija ir jos šeimininkai turi savo legendą: „Prieš daug metų du pavargę keliauninkai atvyko į Sicilijos kalvas. Vietinis smuklininkas, kepantis picas, pasiūlė jiems vietą apsigyventi mainais už darbą jo smuklėje. Bet pica čia buvo kitokia. Ji buvo kepta ant grotelių virš atviros ugnies. Kai keliauninkai nusprendė, kad jau laikas palikti kaimą, smuklės savininkas jiems išdavė savo slaptąjį picos receptą. Kai vėliau keliautojai bandė išsiaiškinti apie kaimą, kuriame buvo neseniai apsilankę, niekas nebuvo apie jį girdėjęs, išskyrus vieną senuką, kuris jiems pasakė, kad kaimas jau daugelį metų neegzistuoja. Taip tiedu keliautojai ir nesuprato, ar tai tebuvo sapnas, tačiau įkūrė savo BBQ picos restoraną, kur kepamų picų pagrindas persismelkęs dūmo kvapu, o pagardinimui naudojama ant grotelių kepta mėsa, laukiniai grybai ir daržovės.“

Coals pica, Niujorkas, JAV www.coalspizza.com

Restorane ant grotelių kepamos ir veganiškos picos iš humuso, prie kurių patiekiamas vietos gamintojų alus.

„Restoranų verslas“ informacija