Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Baras „BOBO“ – bohemiškas ir prabangus (Vilnius)

2008-06-25
Paskelbk savo straipsnį

Baro pavadinimas – tai prancūziškojo Bourgeois-Bohemme trumpinys, tad buržuazinė bohema dominuoja baro atmosferoje, atsispindi jo interjere bei visoje įstaigos koncepcijoje. Vilniaus senamiestyje, Trakų g. 15, veikiantis baras „BOBO“ pateikia ne vieną staigmeną.

Baro savininkai Darius Rutkys ir Margarita Ustinavičiūtė kartu kūrė interjerą – bohemišką, šiek tiek nuodėmingą, o kartu prabangų. Iš Italijos atvežtas balto krištolo šviestuvas drąsiai kontrastuoja su tamsiomis lubomis, akį traukia ir nuotykiams vilioja 7 m juoda oda apmuštas marmurinis baras ir visa siena, originaliai paversta vyno saugykla. Nepaisant prabangos ir išskirtinio stilingumo, lankytojams siūlomas sąžiningas kainos ir kokybės santykis. Patiekalai gaminami pagal originalią receptūrą, nenaudojant pigesnių pakaitalų. „Jei recepte nurodyta, kad reikia Parmiggiano Reggiano, tai jį ir naudojame, o ne lietuvišką „Džiugą“. Vietoje kepame naminę duoną, kurią gaminti mus išmokė profesionalus kepėjas iš Danijos. Šią baltą duoną jau spėjo pamėgti mūsų lankytojai, kurie ją perka ir išsinešti. Patiekalai gaminami naudojant prieskonines žoleles, sviestą be priemaišų arba ypač tyrą šaltojo spaudimo alyvuogių aliejų iš Toskanos – stengiamės pasiūlyti viską, kas geriausia. Daugelis mūsų lankytojų – Vilniuje pastoviai gyvenantys užsieniečiai. Orientuojamės į pasaulinį paslaugų lygį – stengiamės suprasti klientų poreikius“, – tikina Margarita.

Bare galite paragauti 12 įvairių alaus rūšių: belgiško, čekiško, vokiško, airiško bei lietuviško. Anot Margaritos, lankytojai labiausiai mėgsta čekišką. Vyno korta nustebins ne vieną vyno mėgėją, nes joje net 70 vyno pavadinimų. Dominuoja vynas iš Senojo Pasaulio – Prancūzijos bei Italijos, nors galima rasti ir Čilės, Argentinos ir kitų šalių vynų. Vyno kortą sudarinėjo „Michelline“ gido žvaigždutėmis įvertintus Londono ir Paryžiaus restoranus aptarnaujantis someljė Ronan Lieugard, kuris taip pat atstovauja šampano namams „Comte Audoin de Dampierre“. „Champagne Bare“ taip pat siūlomas 6 rūšių šampanas. Ypač didžiuojamasi grafo Audoin Dampierre išpuoselėtais ir prabangiais gėrimais. Grafo šampano namuose per metus pagaminama vos 220 000 butelių gėrimo. Kokybę prižiūri ir gamybos procesą seka pats grafas, todėl pirkėjams siūlomas aukščiausios kokybės šampanas, gaminamas arba tradiciškai maišant Chardonnay, Pinot Noir ir Pinot Meunier vynuogių vynus, arba Blanc de Blanc variacijoje šampanizuojant tik baltąjį Chardonnay vyną, kuris parduodamas 29 pasaulio šalyse.

„Pietų metu į „BOBO“ barą verta užsukti paragauti patiekalų iš „Ekspress“ meniu (sriubos ar salotų bei karštojo patiekalo). Valgiai iš „Express“ meniu kainuoja tik 10 Lt. Pietus galima ir išsinešti. Kasdien nuo 18 iki 20 valandos bare „BOBO“ – „Laimės valandos“: užsisakius vieną gėrimą, antruoju jus vaišina „BOBO“. Nuo 18 valandos ant baro svečiai ras virtuvės šefo vaišes – nemokamus užkandžius. Lankytojai, pageidavę, kad jų užsakytieji patiekalai būtų pagaminti ypač aštriai, apdovanojami siurprizu už drąsą – sąmojinga patiekalo serviruote. „Bar BOBO“ virtuvė veikia net iki pirmos valandos nakties, todėl ir vėliau užsukę lankytojai gali pavalgyti, o iki pat „BOBO“ uždarymo paryčiais visada gausite tirštos guliašo sriubos su jautiena ir visų svečių jau pamėgto prancūziško porų pyrago.“

Penktadieniais „BOBO“ rūsyje vyksta gyvo garso koncertai, kartais ir „Live microphone“ šou, kurio metu kiekvienas norintis gali padainuoti su grupe dainą, išsirinkęs ją iš pasiūlyto grojaraščio. Negalima nepaminėti ir sporto varžybų transliacijų, kurioms aistruolių kompanijos mielai rezervuoja sofutes, sirgaliai mėgaujasi pikantiškais užkandžiais, kuriems neįmanoma atsispirti, ypač su šaltu „Budweiser“, „Hoegaarden“ ar „Švyturio“ alumi.

„Bar BOBO“ rengiami ir pobūviai, banketai, mergvakariai ar bernvakariai. Svečiai mielai renkasi kulinarinę vakaro temą, pagal kurią atitinkamai bus sudarytas ypatingas meniu: „Šventiniai vėlyvi pusryčiai“, „Rytietiški aromatai“, „Atostogų prisiminimai“, „Karnavalas“, „Aistringa Valentino fiesta“, „Derliaus gėrybės“, „Kokteilių vakarėlis“, „Italijos saulė“ ir kt. Toks valgiaraštis sukurs intriguojančią atmosferą, o vakaro svečiai dar ilgai dalinsis įspūdžiais“, – pasakoja Margarita. Bare gėrimus maišantys barmenai pasiūlys savo geriausių kokteilių, klasikinių gėrimų asortimentą, šeimininkų firminių pasiūlymų. Poroms skirtas kokteilis pateikiamas didelėje taurėje, juk mėgautis gėrimu iš vienos taurės yra smagiau.

„Labai populiarūs sluoksniuoti degantys, vienu mauku geriami kokteiliai „shots“, svečiams tai – linksmas nuotykis. Mes didžiuojamės, kad Vilniuje gyvenančios įžymybės taip pat apsilanko pas mus ir šiltai bendrauja su mūsų baro lankytojais. Malonu, kad Rimas Šapauskas specialiai „Bar BOBO“ padovanojo savo sukurto kokteilio receptą, užsukę būtinai užsisakykite „Šapausko ir GQ“. Mūsų nuolatiniai svečiai vertina „Bar BOBO“ atmosferą, o mes negalime atsidžiaugti, kad kai kurie, vos grįžę iš kelionių, dar su lagaminais, tiesiai iš oro uosto, važiuoja pas mus pasisveikinti su nuolatine publika ir pavalgyti“, – pasakojimą baigia Darius.

Parengė Elena Germanovič
„BOBO“ baro nuotraukos
Meniu.lt informacija