Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Bananai – puikios nuotaikos stimuliatoriai

2008-07-29
Paskelbk savo straipsnį

Vieniems žmonėms maišyti visiškai skirtingų skonių produktus yra nepriimtina, nes jų skonio receptoriams tai nepatinka, t. y. tiesiog neskanu. Ir nėra ko stebėtis, tai, kas patinka vienam, nebūtinai turi patikti kitam. Man labai patinka morkų salotos su majonezu, pagardintos česnaku bei pasaldintos žaliomis saldžiomis vynuogėmis. Panašiai galima improvizuoti ir su bananais.

Salotos su bananais, tunu ir pomidorais
Ar dera tarpusavyje saldūs bananai ir riebi žuvis, galima pasakyti tik paragavus. Tunas – pakankamai riebi ir brangi žuvis, tačiau nusipirkti konservuotų tunų tikrai galime.
Šiam patiekalui jums prireiks:
200 g ryžių;
600 g konservuotų tunų;
2 pomidorų;
2 bananų;
2 šaukštų citrinų sulčių;
5 šaukštų acto;
8 šaukštų augalinio aliejaus;
Šiek tiek juodųjų pipirų, druskos ir petražolių.

Pirmiausia paruoškite ryžius: nuplaukite, užpilkite 1,5 stiklinės pasūdyto vandens ir išvirkite, bet nepervirkite. Išvirtus ryžius atvėsinkite ir sudėkite į indą. Paruoškite tuną: nupilkite aliejų, o žuvį susmulkinkite. Nulupkite nuo pomidorų odelę, supjaustykite kubeliais, taip pat nedideliais kubeliais susmulkinkite bananus. Viską apšlakstykite citrinų sultimis. Iš acto ir juodųjų pipirų pasigaminkite užpilą salotoms. Minėtus ingredientus gerai išmaišykite, įpilkite aliejaus ir dar kartą gerai išmaišykite (beje, šitoks užpilas – visai neblogas marinatas lašišai, kurią kepsite ant grotelių). Tuomet padažą sumaišykite su išvirtais ryžiais, pomidorais, tunais ir bananais. Truputį palaikykite šaldytuve, papuoškite kapotomis petražolėmis ir skanaukite.

Bananai su vištiena
Iš vištienos ruošiami įvairiausi patiekalai, nes tai lengvas, organizmo neapsunkinantis maistas. Taigi saldžiuosius bananus pasigaminkime su vištiena.

Šešių porcijų patiekalui reikės:
10 bananų;
6 vištienos krūtinėlių;
1 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės;
2 šaukštų aliejaus;
1 šaukšto tarkuoto imbiero;
2 „čili“ pipiriukų;
1,5 / 375 ml kokoso pieno;
1 cinamono lazdelės;
45 g besėklių razinų;
30 g kišju riešutų (jei nerasite, galite naudoti kitokius);
šiek tiek svogūnų laiškų ir druskos.

Sumaišykite druską su ciberžole, šiuo mišiniu įtrinkite nuluptus bananus. Įkaitinkite keptuvėje aliejų (tinkamiausia būtų išgaubta keptuvė, tokia kaip kiniška wok) iki vidutinės temperatūros, sudėkite bananus ir maišydami kepkite apie 5 minutes, kol jie įgaus auksinę spalvą. Tuomet išimkite ir nusausinkite riebalus. Sudėkite į keptuvę svogūnų laiškus, imbierą ir „čili“ pipiriukus ir apie porą minučių maišydami pakepinkite.. Tuomet supilkite kokoso pieną, įmeskite cinamono lazdelę, razinas, riešutus, sudėkite juostelėmis pjaustytas vištienos krūtinėles ir viską užvirinkite. Maišydami virkite apie 20 minučių. Bananus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į keptuvę ir troškinkite tol, kol vištiena suminkštės. Baigę ruošti patiekalą, išimkite cinamono lazdelę ir serviruokite. Skanaus!

Trumpai...
Bananus 327 m. pr. Kr., Didžiojo Indijos užkariavimo metu, „atrado“ Aleksandras Makedonietis. Šiandien Indijoje bananai ne tik vadinami „išmintingų vyrų vaisiumi“, bet ir laikomi moterystės bei vaisingumo simboliu. Induistų teigimu, šiuose vaisiuose įsikūnijusi vyriausiojo dievo Šyvos žmona – deivė Parvartė, sugebėjusi pagimdyti vaikus be vyro.

Pagal interneto šaltinius parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: eatdrinkbetter.com
Meniu.lt informacija