Avižinių dribsnių ir grikių miltų sausainiai

Avižinių dribsnių ir grikių miltų sausainiai

Šiuo metu vėl grįžau į savo „becukrį rėžimą“. Iš tiesų labai sunku visiškai atsisakyti cukraus: rodos, kurį laiką nevalgau jokių saldumynų, o vieną dieną imu ir kažką skanaus paragauju, tada norisi dar ir dar. O tas valgau-nevalgau ratas vis sukasi. Kartais suprantu, jog reikia nustoti valgyti saldumynus, o kartais spjaunu į savo pačios susikurtas taisykles ir einu kepti skanaus pyrago. Visgi, pats geriausias būdas išvengti įvairių kraštutinumų – prisikepti mažiau kaloringų, sveikesnių skanėstų ir jais mėgautis. Šie sausainiai yra be glitimo, be pridėtinio cukraus, tinka veganams.
Vietoj įprasto kiaušinio naudojau maltus linų sėmenis, kurie puikiai „surišo“ tešlą. Taip pat naudojau iš Lietuvos atsivežtus „Fasmos“ grikių miltus. Juos galima keisti kitais miltais: avižiniais, kvietiniais, migdolų.

INGREDIENTAI

1 st. avižinių dribsnių
3/4 st. grikių miltų (ar kitų miltų)
1/3 st. klevų sirupo
1 valg. š. maltų linų sėmenų
5 valg. š. vandens
2-3 valg. š. augalinio pieno
1/4 st. kokosų aliejaus, ištirpinto
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
1/2 arbat. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/2 st. juodojo šokolado lašų

 

GAMINIMAS

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame inde linų sėmenis sumaišyti su vandeniu. Palikti keletą minučių, kol sėmenys išbrinks.
3. Supilti ištirpintą kokosų aliejų, klevų sirupą, augalinį pieną, vanilės ekstraktą. Sumaišyti iki vientisos masės.
4. Suberti avižinius dribsnius, grikių miltus, druską, kepimo miltelius. Sumaišyti iki vientisos masės. Suberti šokolado lašus. Juos įmaišyti į tešlą. 
5. Šaukštu ar rankomis suformuoti nedidelius rutuliukus. Juos paspausti. Kepti apie 10-12 min.

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną