Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Atsipalaidavusios karvės duoda daugiau pieno

2009-10-04
Paskelbk savo straipsnį

Norvegų karvės duoda daugiau pieno ir mažiau kenčia nuo tešmens ligų, nes joms sukurtos sąlygos pailsėti...

Turbūt daugelis girdėjo, kad garsūs pasaulyje restoranai turi nuosavas galvijų fermas, kuriose jaučiai prižiūrimi ypač rūpestingai. Manoma, kad kuo gyvulys laimingesnis - tuo jo mėsa skanesnė. Matyt tame yra tiesos. Grįžtant prie karvių temos, niekas dar nepatikrino ar laimingų ar bent jau pailsėjusių, atsipalaidavusių karvių pienas skanesnis, bet remiantis skaičiais – šios duoda daugiau pieno.

Nuo 2004 metų Norvegijoje priimtas įstatymas, reglamentuojantis, jog karvės aptvaruose turi turėti daugiau erdvės. Grindys buvo pakeistos į minkštesnį paviršių, todėl karvės gali ilsėtis ant minkštų, guminių čiužinių net iki pusės dienos.

Studentas doktorantas, Lars Erik Ruud, kuris atliko tyrimą, teigė: „Pieno išeiga padidėjo 5-6 procentais.“ Paskaičiavus, per dieną tai sudaro apie litrą pieno, pamelžus vieną karvę. Vis dėlto studentas pripažino, kad yra ir šalutinis poveikis. Atsipalaidavusių karvių kanopos nenusitrina natūraliai, kaip atsitinka liečiantis su kietu paviršiumi.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; news.yahoo.com
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija