Atidarytas alaus restoranas „Aula“ (Vilnius)

Atidarytas alaus restoranas „Aula“ (Vilnius)

Naujas pavadinimas
„Nors dirbame jau 10 metų, mintis pakeisti pavadinimą ir iš esmės atnaujinti restoraną brendo jau seniai. Idėja sklandė, tačiau laiko stoka, organizaciniai darbai bei kitos problemos sumanyto projekto neleido įgyvendinti taip greitai, kaip norėjosi. Priklausome Universiteto istoriniam ansambliui, todėl norėjosi išlaikyti atitinkamą dvasią. Dėl šios priežasties ir buvo pasirinktas „Aulos“ pavadinimas“, – pasakojo restorano bendrasavininkis Algimantas Miknevičius. (Lotyniškai „aula“ – ankstyvaisiais viduramžiais – karaliaus pilis; mokslo įstaigos iškilmių ir susirinkimų salė – aut. pastaba).

Universiteto dvasia dvelkiantis interjeras

Jaukiai ir skoningai atnaujintas restorano interjeras nustebins net išrankiausius. Skliautuotose, viduramžius menančiose Vilniaus universiteto ansamblio patalpose alaus restoranas „Aula“ po rekonstrukcijos atrodo visiškai kitaip. Veikia net keturios skirtingos salės: Baro, Vyno, Baltoji, Židinio. Tik įėjus, pirmoje salėje ant sienos galima išvysti tapytą senamiesčio žemėlapį. Baras persikėlė į naują vietą. Dabar jis – laivo formos. Bendra baro koncepcija buvo kuriama kartu su UAB „Švyturys – Utenos alus“ atstovais.

„Lietuviai didžiuojasi ne tik savo senąja virtuve, bet ir alumi, todėl alaus mėgėjams – itin platus alaus pasirinkimas. Beje, viena iš restorane siūlomų naujovių yra keturi „savaiminio pilstymo“ alaus taškai, kur klientai patys (be padavėjo pagalbos) galės įsipilti alaus. Taip pat įrengtas suvenyrų stendas, o pastovių klientų laukia vardinių bokalų saugykla“, – kalbėjo p. Miknevičius.

Vyno ir Židinio salėse, kad neprailgtų laukti užsakytų patiekalų, lankytojai galės pavartyti vertingas, įdomias knygas, pasijusti tarsi bibliotekoje. Ir akis yra į ką paganyti: galima pasigrožėti freskomis, ištapytomis viduramžių ir maisto tematika, patyrinėti visų Vilniaus universiteto rektorių sąrašą.

Restorano rūsyje – nauja banketinė, konfidencialaus pasisėdėjimo salė. Ji pavadinta „karaokės sale“. Lankytojams pageidaujant čia galima švęsti gimtadienius, rengti pobūvius bei kitas šventes. Jaukioje erdvėje pakaks vietos ir šokantiems, ir dainuojantiems. Speciali aparatūra leis šauniai (o svarbiausia – atskirai nuo kitų) 20 žmonių puikiai praleisti laiką. Interjeras dar kurį laiką bus papildomas naujomis detalėmis, tobulinamas. Jį kūrė žinomas architektas Audronis Vydžius.

Du valgiaraščiai
„Aula“ puoselėja senosios lietuviškos virtuvės tradicijas ir jas pritaiko šiuolaikiniam skoniui. Sudaryti du valgiaraščiai. Pagrindiniame – lietuviškos virtuvės patiekalai. Naujasis virtuvės šefas Darius Janušauskas pagamins mėsos, žuvies bei kitų skonio receptorius sužadinsiančių patiekalų.

Antrasis – alaus valgiaraštis. Jame rasite patiekalų, kurių gamyboje naudojamas alus, ir kurie puikiai dera prie skirtingų „Švyturio“ alaus rūšių. Didžiausias alaus kultūros puoselėtojas Lietuvoje „Švyturys“ alaus restorane „Aula“ pristato plačiausią alaus rūšių įvairovę. Žuvis, krevetės, moliuskai, mėsos patiekalai, salotos ir net saldieji kepiniai (reikia tik parinkti tinkamą alaus rūšį) įgaus ypatingą, turtingesnį skonį.

Vasarą Pilies gatvę papuoš lauko terasa

Artėja vasara, todėl atsinaujinusio restorano lankytojai galės maloniai pasėdėti lauke. Naujos koncepcijos restorano lauko terasa papuoš Pilies gatvę. Restoranas jau veikia, o lauko terasa lankytojų lauks nuo birželio 15 d.

Vertinantiems gerą virtuvę ir nepriekaištingą aptarnavimą alaus restoranas „Aula“ organizuoja pobūvius, konferencijas, furšetus, kavos pertraukėles, oficialius pietus, vestuves. Pagal kliento pageidavimus pobūviai gali būti rengiami tiek alaus restorane „Aula“, tiek užsakovų pasirinktoje vietoje.

Parengė Raminta Skripkaitė
Restorano „Aula“ nuotraukos

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną