Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Atgimstanti „Užupio krautuvė“ vilios išskirtiniu maistu ir vynu

2008-10-17
Paskelbk savo straipsnį

Vilniaus senamiesčio ir Užupio gyventojams gerai žinoma „Užupio krautuvė“ šį pirmadienį, spalio 20 dieną, atvers duris gero maisto ir vyno mėgėjams. Krautuvė pasiūlys išskirtinių produktų asortimentą: daugiau nei 100 rūšių įvairių alyvuogių aliejų, Lietuvoje dar nematytų vytintų kumpių, sūrių, alyvuogių, konservuotų daržovių, padažų, makaronų, žąsų ir ančių kepenėlių, virtuvės deimantais vadinamų trumų – stipraus skonio ir ypatingo aromato grybų.

„Netiesa, kad visi delikatesai yra brangūs, o visi brangūs produktai yra delikatesai“, – sako krautuvės savininkė Edita Skripkaitė. Krautuvininkai produktus kruopščiai atrinko ir atvežė iš Italijos, Ispanijos, Graikijos, Prancūzijos ūkių ir nedidelių gamintojų. Jie patys patars lankytojams ir padės išsirinkti produktus.

„Užupio krautuvėje“ – didžiausias alyvuogių aliejų pasirinkimas Lietuvoje. Dauguma aliejų pažymėti ženklu „D.O.P.“ – saugomos kilmės vietos nuorodos ženklu, ekologiški ar pagaminti tik iš vienos alyvuogių rūšies, o tai garantuoja pačią aukščiausią aliejaus kokybę ir išskirtinį skonį.

„Naujiena Lietuvoje   – „Jamón de Teruel“ – seniausiu Ispanijoje „D.O.P.“ ženklu pažymėti gaminiai. Kiekvienas kumpis pažymėtas aštuoniakampe žvaigžde, turi identifikacinį numerį. Šių kumpių gamybą visuose etapuose nuolat tikrina „Jamón de Teruel“ reguliavimo tarnyba“, – pasakoja krautuvės savininkė Edita Skripkaitė. Krautuvės lentynose taip pat bus galima rasti kumpių „Jamón ibérico de recebo“, „Prosciutto Toscano“, vytintų dešrų, pagamintų iš garsiosios „Chianina“ veislės galvijų mėsos, tradicinių ispaniškų „Chorizo“ ir „Longaniza“ dešrų. Skonio gurmanai galės rinktis iš 50 acto rūšių: „Cabernet“, „Jerez“, „Cannonau“, „Moscatel“, „Chianti“ vyno acto, išskirtinio „Pedro Ximenez“ acto, brandinto nuo 12 iki 25 metų. Išrankiausiems bus pasiūlyti Giusti šeimos, gaminančios Modenos balzaminį actą nuo 1605 metų, gaminiai.

„Užupio krautuvėje“ kokybiško ir išskirtinio maisto mėgėjai galės ne tik žvalgytis po lentynas, bet ir ragauti: bus degustuojamas alyvuogių aliejus, alyvuogės ir kiti produktai. Pirkėjas turės galimybę rinktis ne tik pagal kainą, etiketę ar pakuotę, bet ir įvertinęs produkto skonį.

UAB „Delikatesai“ informacija