Aštrios morkų salotos su sezamų sėklomis ir kalendra

Aštrios morkų salotos su sezamų sėklomis ir kalendra

INGREDIENTAI (2-3 porcijoms)
3 vnt. didelių morkų
1 vnt. česnako (reikės 3 skiltelių)
20 g. (saujos) šviežių kalendros lapelių
1 v. š. rūkytos arba paprastos paprikos miltelių
1 v. š. čili paprikos miltelių
1 v. š. maltų kalendrų sėklų
1 a. š. druskos
1 v. š. sezamų aliejaus
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. obuolių acto
1 a. š. medaus
1 v. š. sezamų sėklų

GAMINIMAS (30 MIN)
Morkas sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis. Kalendros lapelius ir česnakus smulkiai supjaustyti. Visus prieskonius suberti ant morkų. Aliejų, actą ir medų sumaišyti ir apšlakstyti morkas. Viską dar kartą sumaišyti. Sezamų sėklas lengvai pakepinti ir apibarstyti paruoštas morkų salotas. Galima palaikyti valandą šaldytuve, tuomet morkos įgauna dar intensyvesnį skonį.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną