Artėjant savaitgaliui - kitokia Stiklių Aludė

Artėjant savaitgaliui - kitokia Stiklių Aludė

Naminės dešrelės, avienos guliašas, samanės skonio ledai, naminiai didžkukuliai „Pilkieji kardinolai“ – tik keli firminiai, nacionalinių patiekalų restorano „Stiklių“ Aludės, patiekalai. Neišsigąskite kokybės kartelę aukščiausiai užkeliančio vardo „Stikliai“, Aludėje visuomet puikus ne tik kokybės ir skonio, bet ir kainos derinys.

"Stiklių’’ namai jau seniai neįsivaizduojami ir be savo aludės, aukštame lygyje reprezentuojančios mūsų šalies kultūros istoriją bei gastronomijos ypatumus. Mėgstama ir populiari turistų ir vilniečių tarpe, 60 vietų aludė yra įsikūrusi senamiesčio širdyje, šalia žymaus viešbučio „Stikliai“, per du aukštus - apačioje restauruotas XVII a. rūsys, viršuje - autentiškos Lietuvos istorijos tarpsnio restorano salė.

Pavadinimas įpareigoja, tad Aludėje - ypač platus lietuviškų gėrimų ir alaus asortimentas: nuo kunigaikščio Boguslavo Radvilos laikų, 1686 metų, gaminamas „Biržų alus“, midus, trauktinės, naminė degtinė – lietuviška samanė. „Stiklių“ Aludė palaiko ir vietinius lietuviškus ūkius: avys auginamos specialiai restoranui, o laukinė mėsa iš Panevėžio regiono ūkio, daržovės, žalumynai, vaisiai ir prieskoniai auginami „Stiklių“ nuosavame ūkyje Dubingiuose.

Aludės pasididžiavimas – jau minėtieji didžkukuliai „Pilkieji kardionlai“, su mėsos ir varškės įdarais. Nenustebkite – užsisakius jų reikės palaukti, mat gaminame jie taip, kaip namuose ir ant stalo patiekiami tik ką tik išvirti. Nors virtuvėje tikrai nevengiama naujovių, restorano komanda labiausiai didžiuojasi tuo, jog kad saugo lietuviškas tradicijas ir autentiką. Svečiams pageidaujant, rengiami folklorinio ansamblio koncertai.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną