Arbata pakeliuose pavojinga sveikatai

Arbata pakeliuose pavojinga sveikatai

Arbatos pakeliuose yra didelis fluoridų kiekis, kurie kensmingi sveikatai. Tokios išvados priėjo Vašingtono Medicinos koledžo mokslininkai.

Tyrimai parodė, jog „pakelinėje“ arbatoje įprastas stiprumas buvo 6,5 fluoridų dalys milijonui, toks kiekis ženkliai peržengia leidžiamą koncentraciją. Palyginimui: leidžiamą fluoridų normą geriamame vandenyje sudaro 4 dalys milijonui, tuo tarpu buteliuose esantis mineralinis vanduo negali sudaryti daugiau nei 2,4 dalių.

„Arbatos lapuose kaupiasi fluoridai, atkeliaujantys iš dirvožemio ir vandens. Kol kas neištirta, kaip fluoridų sudėtis priklauso nuo arbatos rūšies ir surinkimo metų, tačiau artimiausiu metu analizuosime“, - kalbėjo Michael White - vienas iš tyrimo autorių.

Vienok, mokslininkai pabrėžia, jog saikingai vartojant arbatą, joje esantys fluoridai naudingi dantims ir stiprina kaulus.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: mignews.com
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną