Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Ar verta valgyti namuose?

2010-10-21
Paskelbk savo straipsnį

Užsukus vidun, pasitinka retro stiliaus interjeras, o ragauti siūloma lietuviškos, europietiškos ir tadžikų virtuvės patiekalų. Kavinės „Afizus“(Jasinskio g.10) šeimininkė Elena Potsene pasakoja, kad nuo seno svajojo apie nuosavą maitinimo įstaigą. Tad iki 60 svečių talpinančioje kavinėje svečiai ras draugiškas kainas, pagal rinktinius receptus gaminamus valgius ir besišypsančius šeimininkus. Žmona su vyru patys dirba kavinėje bei ameniškai prižiūri gaminamo maisto kokybę.

Pietūs, mokantiems skaičiuoti pinigus

„Ar verta valgyti namuose? Paskaičiuokite visas išlaidas: elektrą, maisto produktus, galiausiai laiką. Norint pagaminti skanų patiekalą, išleisite turbūt daugiau nei 10 Lt. Tad mokantiems skaičiuoti, siūlome užsukti pas mus pietų, kurie vyksta kasdien nuo nuo 11 iki 15 valandos.“, - savo įžvalga pasidalino kavinės šeimininkė.

Pietaujantiems - gausus valgių pasirinkimas

Dienos pietų meniu atnaujinamas kiekvieną dieną, tad kaskart galite rinktis iš 3-5 sriubų, 8-12 karštųjų patiekalų. Ypač svečių pamėgti barščiai, kurie gamanimi pagal kelis receptus: Uralų barščiai su trijų rūšių mėsa, Poltavos barščiai. Dienos meniu dažnai rasite sriubų su mėsos kukulaičiais. Ne vienas svečias pamėgo graikišką sriubą su jautiena. Taip pat populiarumu nenusileidžia kasdien gaminama bent viena tadžikų virtuvės sriuba.

Šeimininkė teigia, kad dažnas svečias sugrįžta paragauti farširuotų paprikų su malta mėsa ir ryžiais, o taip pat vištienos kepenėlių su svogūnais ir grietinėle. Pietaujantys taip pat dažnai renkasi plovą, gamintą pagal receptus, o ką jau kalbėti apie naminius kotletus, kurie gaminami iš kaulienos sprandinės, balandėlius, bulvynius blynus su mėsa.

Dienos pietų meniu rasite ir vištienos, kiaulienos kepsnių, žuvies patiekalų. Pasirinkimas tikrai didelis, o pietūs šioje kavinėje kainuos apie 10 Lt. 

Smaližiams siūloma ragauti štrudelio, o  atsigaivinti galite firminiu „Afizus“ gėrimu, kuris gaminamas iš aviečių, braškių, obuolių, vyšnių ir citrinos. Sumani šeimininkė, dar vasarą pasirūpino šių gėrybių atsargomis.

Daugiau apie „Afizus“>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Afizus archyvo
MENIU.LT informacija

2010 10 21