Ar garsūs virtuvės šefai dirba savo restoranuose?

Ar garsūs virtuvės šefai dirba savo restoranuose?

Jungtinėje Karalystėje itin populiarios televizijos laidos apie kulinariją, receptų knygų leidyba. Tačiau ar išgarsėję ir atidarę vardinius restoranus, virtuvės šefai patys juose dirba? Pasirodo, kad ne.

„The Daily Mail“ laikraštis atliko tyrimą ir paskambino net į dvidešimt vardinių restoranų. Pasirodo, iš visų tik dvejuose dirba atsakingi, savo reputaciją saugantys šefai. Kiti yra per daug užsiėmę kelionėmis ir reklama, todėl į savo restoraną užsuka tik kas du mėnesius. Yra ir tokių šefų, kurie į savo restoranus užbėga porą kartų per savaitę, neperspėję darbuotojų ir taip patikrina, ar visi dirba taip, kaip turėtų. Tačiau vos įbėgę, patikrinę virtuvę ir patį restoraną, ir vėl bėga lauk savo įdomaus bei aktyvaus gyvenimo gyventi.

Didelė dalis „The Daily Mail“ skaitytojų nusivylė. Daugelis jų naiviai tikėjo, kad eidami į prabangų restoraną ir už vakarienę mokėdami daugiau nei šimtą svarų, jie sulauks mėgstamo kulinaro rankų darbo šedevro, o, pasirodo, jie tegauna nežinomo sous chef patiekalą. Nors ši naujiena ir pykdė laikraščio skaitytojus, tačiau savo restoranuose nesilankančių šefų komentarų nesulaukė.

Kai kurie žinomi šefai išvis savo virtuvėse net nesilanko, užeina į restoraną, pavalgo ir vėl bėga. Žinoma, yra ir tokių, kurie dirbo sunkiai ir stropiai, kad pateisintų reputaciją ir dabar dirba dar sunkiau, kad ją išlaikytų. Vis dėlto tokie faktai nuvilia ir dar kartą įrodo seną gerą posakį: „pinigai keičia žmogų“. Galbūt ne kiekvieną, bet, kaip rodo ši apklausa, bent devynis iš dešimties tai tikrai.

Skirmantė Gough
Pagal: www.dailymail.co.uk
Nuotraukos: www.dailymail.co.uk
(nuotraukose virtuvės šefai, kurie savo restoranuose lankytis neskuba)
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną